Vernalis Bt. közleménye a Feedbee GMO vizsgálatával kapcsolatban

Tisztelt Méhésztársak!

Az alábbiakban adjuk közre a Feedbee forgalmazójának, a Vernalis Bt. ügyvezető igazgatójának levelét, a Feedbee GMO vizsgálatával és a Feedbee felhasználásával készült takarmányokkal (Feedbee Forte, Feedbee Optimal, Feedbee Cukormassza, Feedbee Herba, Vernalis Komplex – korábban Vernalis Gyógylepény) kapcsolatban:

Tisztelt vásárlóink!

Megdöbbenéssel szembesültünk az általunk forgalmazott Feedbee virágporpótló GMO vizsgálatának eredményével, mely szerint a vizsgált minták GMO szennyezettségre utaló eredményeket mutattak. A gyártó részéről minden szállítmányhoz megkaptuk a szükséges minőségi tanúsítványokat, melyek többek között a GMO mentességet is garantálták. A kanadai gyártó szintén értetlenül áll a történtek előtt, és az ügy teljes kivizsgálását ígérte.

A vizsgálatok és a további eljárások lefolytatásában, teljes együttműködésünkről biztosítottuk az Országos Magyar Méhészeti Egyesületet és az eljáró hatóságot. Legfőbb érdekünk hogy a Feedbee felhasználásából adódóan egyetlen méhésznek se legyen problémája a mézével, és a magyar méz hírneve se szenvedjen csorbát. Több szakemberrel is egyeztetve azt valószínűsíthetjük, hogy kicsi az esélye annak, hogy a Feedbee-t előírás szerűen, hordási időszakon kívül etetve belekerülhet a mézbe, de maximális elővigyázatosság érdekében mi is támogatjuk az OMME felhívását.

Jelen pillanatban még nem felmérhető az ügy teljes súlya és a felelősség mértéke, de teljes kötelezettséget vállalunk arra, hogy vásárlóink felé a hatóság előírásai szerint járunk el. Ezzel kapcsolatos további információkkal készséggel állunk minden kedves vásárlónk rendelkezésére.

Örömmel tapasztaltuk, eddigi működésünk 7 éve során, hogy a Feedbee és ennek felhasználásával előállított készítmények a méhészek kedvelt és legszélesebb körben használt terméke lett. Sajnos a tavaszi etetési szezon alatt már nem tudjuk lebonyolítani újabb, garantáltan GMO mentes Feedbee szállítmány beszerzését Kanadából, de egyéb alkalmas termék felhasználásával a virágporpótlás lehetőségét biztosítani kívánjuk.

Az esettel kapcsolatban minden érintett méhész elnézését és megértését kérjük. Minden igyekezetünkkel azon vagyunk, hogy a Vernalis Bt. jó hírnevét, vásárlóink bizalmát, és termékeink kifogástalan minőségét továbbra is szavatoljuk.

Őszinte tisztelettel:

Piffkó László

ügyvezető igazgató

Vernalis BT.

További információk a gyártó és forgalmazó honlapján a www.vernalis.hu –n