Méhész gépjárművek biztosítása

A méhész gépjárművek 2015. évi Kötelező Gépjármű Felelősség Biztosítás megkötése Nagylaki Richárd alkusztól kapott információnak megfelelően az alábbiak szerint alakul:

A fekete-fehér rendszámos „méhes házas” felépítménnyel rendelkező járművek esetében továbbra is a normál TGK illetve Pótkocsi biztosítás megkötése szükséges.

Az E-rendszámos járművek részére az alábbi ajánlat érkezett egyesületünk felé: 2015-ben a Groupama Biztosító az Országos Magyar Méhészeti Egyesület tagjai által üzemeltetett E-rendszámú gépjárművek esetében 6 hónapra, az E-rendszám érvényességi idejére egységesen 13.050.- Ft-ban határozta meg a biztosítási díjat, amely magában foglalja a baleseti adó összegét is. Az ajánlat 2015.01.01-től érvényes (ez a kockázatviselés lehetséges legkorábbi időpontja). A tárgyi témakörben érintett Méhésztársaink adatai az OMME adatbázisában szerepelnek, jogi szempontból nem nyilvánosak, nem adhatók át kívülállók részére. Így egyesületünk ebben a tekintetben technikai segítséget nyújt a biztosítás megkötéséhez szükséges mellékletek megküldésével. Aki elfogadja jelen ajánlatot és Nagylaki Richárdon keresztül köti meg a biztosítást, annak az alábbiak szerint kell eljárnia.

A csekken történő befizetést követően az alkusznak a kötvényt rövid időn belül ki kell töltenie, melyhez az újonnan kiváltott (2015-ös) E-rendszám is szükséges. Ezért célszerű a műszaki vizsgáztatást a rendszám kiváltásához minél közelebbi időpontra ütemezni. A rövid időn belüli ügyintézés betartása azért fontos, mert a biztosítóhoz megérkezett befizetéshez csatolni kell a papír alapú adatokat is.

  1. A csekket, csak közvetlenül a vizsga időpontja előtt kérjük befizetni!
  2. A rendszám kiváltást követően (az elmúlt évekhez hasonlóan) a következőket kérjük postai úton (tértivevénnyel), (Nagylaki Richárd, 1163 Budapest, Thököly u. 7.) címre visszaküldeni:

- Ideiglenes Forgalomban tartási engedély másolatát,

- a befizetett csekk másolatát valamint a jelen levelünkben

- alkuszi megbízás kitöltött, aláírt példányát (javasoljuk saját célra fénymásolatot készíteni).

A biztosítás megkötéséhez, a műszaki vizsgáztatáshoz és a forgalmi engedély ügyintézéséhez szükség van az OMME tagság igazolására, melyet a 2015. évi tagdíj befizetési bizonylatának bemutatása esetén a megyei szaktanácsadóktól, illetve az OMME központi irodától lehet megkérni.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a forgalmi engedély megszerzése után lehetőleg két napon belül küldjék vissza a kért dokumentumokat, mert ha nem küldik vissza, akkor nem lesz élő biztosításuk (a csekk befizetése önmagában nem jelenti a biztosítás megkötését).

Sajnos egyesületünk továbbra sem tud felelősséget vállalni abban az esetben, ha nem sikerül a vizsgáztatás, vagy a rendszám megszerzése. Ha bármilyen probléma merül fel a biztosítással kapcsolatban, keressék Nagylaki Richárdot a 06-1/401-0184-es vagy 06-30/933-8254-es telefonszámon vagy a biztositastakarok@gmail.com e-mail címen.

A megtartott feladóvevényre javasolt ráírni a jármű rendszámát, hogy ellenőrzés esetén egyértelmű legyen, hogy melyik járműre szól a biztosítás.

OMME