Pert nyertek a méhészek a Sárbogárdi Törvényszéken!

2010. nyarán történt az a mérgezési eset, amelyben három Fejér megyei méhész pert nyert a Sárbogárdi Járásbíróságon. Az ügyben már ez volt a harmadik ítélet, ugyanis két évvel ezelőtt már szintén született első fokon egy, a méhészek kártérítési igényét teljességgel elismerő ítélet, amit a másodfokon eljáró Székesfehérvári Törvényszék bírói tanácsa részben szintén elfogadott, de bizonyos kérdésekben pl. a kár mértékének megállapításának pontosítására utasította az első fokon eljáró bíróságot.

Az így elkezdődött harmadik tárgyalási szakaszban a méhészek tisztázták a másodfok által homályosnak tartott pontokat és ennek megfelelően 2016. január 25-én megszületett az újabb (még nem jogerős) ítélet, amelynek értelmében az alpereseket arra kötelezték, hogy az okozott kárt és annak kamatait teljes mértékben fizessék ki a károsultak számára.

A felderítést és bizonyos, a per idején elvégzett laboratóriumi vizsgálatokat a Nemzeti Program Környezetterhelési Monitoring Vizsgálatok keretéből finanszíroztuk.

Gratulálunk a sikerhez méhésztársainknak!