O-I Manufacturing Magyarország Üvegipari Kft.

O-I Manufacturing Magyarország Üvegipari Kft.
Orosháza, Csorvási út 5.
Tel/Fax: 68/814-818
Tájékoztató az Üveggyárból történő vásárlásról

Tájékoztató az OMME termelői mézesüveg beszerzéséről
Az üvegünket -terveink szerint- a méhészek által jelenleg is elérhető helyeken vásárolhatják a méhésztársak. A forgalmazás szabadon történhet, bárki, aki aláírja Egyesületünkkel a szerződést, szabadon forgalmazhatja az üveget (a forgalmazással kapcsolatos felhívás honlapunkon elérhető).
Hogyan juthat a méhész a termelői üveghez?
Az üveg fő üzenete, hogy a jó minőségű termelői méz megkülönböztetett csomagolásba kerüljön, azonban az üvegben lévő méz nem hordoz semmilyen megkülönböztetett minőségi garanciát a fogyasztó felé. Ugyanakkor fontos tájékoztatni a mézfogyasztókat arról, hogy a közelmúlt hatósági mézvizsgálatai egyértelműen igazolták, hogy a termelői mézek vizsgálata során nem találtak mézhamisításra utaló jeleket, csak természetes eredetű mézet találtak a méhészeknél.
Amit tudni kell az OMME Termelői Mézesüveg használatáról:
  • csak az Országos Magyar Méhészeti Egyesület tagjai használhatják (azaz termelő méhészek)
  • a visszaélések elkerülése végett korlátozzuk a méhészenként igényelhető üvegek mennyiségét: minden OMME tag vásárolhat az előző őszi kötelező méhegészségügyi vizsgálat során megállapított méhcsaládszám, illetve a tárgyévi befizetett tagdíja alapján méhcsaládonként 25 darab üveget
  • az OMME Méz-zárszalagot használó méhészek a megtermelt mézük mennyiségének szükségletében, az igényelt zárszalaggal megegyező mennyiségben vásárolhatnak üveget
Az üvegünket -terveink szerint- a méhészek által jelenleg is elérhető helyeken vásárolhatják a méhésztársak. A forgalmazás szabadon történhet, bárki, aki aláírja Egyesületünkkel a szerződést, szabadon forgalmazhatja az üveget (a forgalmazással kapcsolatos felhívás honlapunkon elérhető). A forgalmazókkal kötött szerződésben lesznek bizonyos kikötések, amelyek garantálják azt, hogy csak OMME tag méztermelők vásárolhassák meg a forgalmazóknál az üveget.
Az OMME Termelői Mézesüveg használatának alapvető elve: az üvegbe került méz termelője egyértelműen azonosítható legyen az üvegen lévő jelölések (címke vagy zárszalag) alapján! A méz akkor nevezhető termelői méznek, ha a termelője ismert, a fogyasztó bármikor kapcsolatot tud teremteni vele!
Az üveg közvetlenül az orosházi üveggyárból, vagy az OMME Termelői Mézesüveg-forgalmazó partnereinél vásárolható meg.
A vásárlás menete az üveggyárban: a rendelést követően az üveggyár egy ún. pro-forma számlát állít ki, amelynek sorszámát átutaláskor a közlemény rovatban fel kell tüntetni. Átutalást követően az üvegeket akkor lehet átvenni, ha az összeg az üveggyár bankszámláján jóváírásra került, erről minden esetben tájékoztatni fogják a méhészeket.
Amennyiben az átutaláson nem tüntetik fel a pro-forma számla sorszámát, a befizetést az üveggyár nem tudja elfogadni (az összeget visszautalja a befizetőnek).

A gyárból csak az OMME igazolással rendelkező méhészek vásárolhatnak üveget. A gyárban megvásárolható legkisebb tétel minimum 1 raklap (730 ml-es: 756 darab, 380 ml: 1.536 db), raklapot nem bontanak fel. Az OMME igazolást bárki tag, termelő méhész kérheti, aki a Termelői Mézesüvegre vonatkozó (fent felsorolt) feltételeknek megfelel és befizette az éves tagdíját. Az üveg-nagykereskedőktől (forgalmazóktól) is csak OMME igazolással lehet vásárolni, amit a megyei szaktanácsadóktól lehet beszerezni. Forgalmazóknál történő vásárlás esetén nincs a minimális vásárlásra (raklap) vonatkozó kikötés. Az OMME igazolás az adott évre szól, meg kell őrizni.