Felhívás

Tisztelt Méhésztársak, Kedves Méhésztársnők!

   A Magyar Mézút Egyesület tagjai felkutatták 11 évvel ezelőtt elhunyt Barkovics Kálmán sírját. Sajnos méltatlan állapotban találták meg Felsőrácegresen. Barkovics úr méhészeti munkásságát úgy gondolom, nem kell bemutatnom. Találmánya a Varroacid lapka az illóolajos atkagyérítés úttörő kezdeményezés volt. Az ő kezdeményező újító munkája szolgált alapul a jelenleg is kapható különböző bio atkairtó szereknek.

  Egyesületünk vezetőségének elgondolása, a leszármazott helyett (értesülésünk szerint USA-ban él), a nyughely rendbetétele, és kopjafa állítása. Ehhez a helyi önkormányzat engedélyét megkaptuk.

  Sajnos egyesületünk szerény anyagi helyzete nem teszi lehetővé a kopjafa kifaragása árának költségét. Boa Endre faszobrász,(aki a Kardosfai Emlékoszlopot készítette) vállalta a munkát. A művész úr 150 000 Ft-ot kér a kopjafa elkészítésért. Anyagi segítségért fordultunk az Országos Magyar Méhészeti Egyesülethez, kérésünket az OMME elnöksége csak részben tudta támogatni.

  Az elhunyt kiváló méhésztársunk emlékének megőrzése nem lehet csak néhányunk ügye.  A Magyar Mézút Egyesület januári elnökségi ülésén elhatároztuk, hogy a magyar méhésztársadalomhoz fordulunk segítségért. Arra kérjük a méhésztársakat, méhésztársnőket, akik egyetértenek a gondolatunkkal, némi anyagiakkal támogassák elképzelésünket.

  Hozzájárulásokat a 10103214-02893800-01003006 számlaszámra kérjük utalni. Közleménybe Barkovics szót kell írni.

  Segítséget előre is megköszönve a Magyar Mézút Egyesület tagjai nevében:

                                  Kovács Ottó;  elnök