Molnár Gergely Bemutatóméhészete – Vizsoly

Kapcsolattartó: Molnár Gergely, méhészmester (Mézes Gergő Méhészete)
Cím: 3888 Vizsoly, Malom utca 72.
Elérhetőség: 06309344928 ; 06705007860
E-mail cím: mezesgergo@gmail.com
Webcím: www.mezesgergo.hu

Méhészet elhelyezkedése:

A méhészet Vizsolyban, a Zemplén lábánál, a Hernád völgyében, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található, Miskolctól 40 km-re.

Látogathatóság:

Előre megbeszélt időpontban várjuk méhésztársainkat egész évben.
Bemutatásra kerül: Mára közel 400 családdal dolgozunk. Kétféle kaptártípussal dolgozunk párhuzamosan, van 2 db 72 családos konténerünk, amiben nagyboconádi kereten vannak a méhek, illetve körülbelül 300 db rakodó kaptárunk van, félboconádi kerettel. Eleinte a hangsúly a méztermelésen volt, ám, ahogyan fejlődtünk, ma már egyre több ágazatával foglalkozunk a méhészetnek. Magunk gyűjtjük a virágport, a propoliszt, illetve a méhviaszt is, amit sok területen tudunk hasznosítani. Saját méztöltő üzemmel is rendelkezünk. 2015 óta méhanyaneveléssel is foglalkozunk, ami a méhészet egyik legcsodálatosabb része.
A méhészek a következő előadások témái közül választhatnak, melyek egy órát vesznek igénybe, plusz a méhészet bemutatása:
– Méhészetre épülő turizmus (Mézmúzeum, Mézes Vendégház-Apiterápiás központ)
– Méhanyanevelés
– Konténeres méhészkedés
– ½ rakodó kaptárral való méhészkedés, virágpor és propolisz gyűjtés
– Konténer és a ½ rakodó kaptár összehasonlítása egy termelési éven keresztül

Előadásainkat 50 főig a Mézmúzeum nyitott, fedett teraszán tudjuk megtartani. Amennyiben szükséges, étkezési lehetőséget tudunk biztosítani. Ezen felül a környék nevezetességeit is be tudjuk mutatni. Vizsolyi Biblia, Boldogkői vár, és Regéci vár. A megtekintés díja: bruttó 100.000.- forint.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt méhészetünkben!

Fotók:

B45A0511

mezesgergo_0126

P4130083

P6250068

OLYMPUS DIGITAL CAMERA