Május 1-ig benyújtott támogatások

Tájékoztatjuk a Tisztelt Méhésztársakat, hogy a jelentős késéssel megjelenő (január 23.) Magyar Méhészeti Nemzeti Program jogcímei alapján, két hónap alatt (hiszen a kérelmek beadásához szükséges nyomtatványok február 24-én jelentek meg) a következő mennyiségű kérelmeket dolgozta fel az OMME központi irodája.

A tagszervezeteink által benyújtott kérelmek elsősorban a bemutató méhészet látogatások, elméleti ismeretterjesztések és kongresszusok támogatásáról szóltak. Ezek száma 339 darab volt.

A kis-, nagy- és mézkinyerési eszközök támogatási jogcímeihez kapcsolódtak az egyéni kérelmek, ezek darabszáma meghaladta az ezret, egészen pontosan, 1007 darab volt.

A „gyógyszer-cukor” támogatási jogcím kérelmeinek beadási határideje április 6-án lejárt. A megyei szaktanácsadók által feldolgozott, határidőre beérkezett kérelmek száma 6633 darab volt, ez 5%-al kevesebb az előző évi mennyiségtől.

Az OMME által feldolgozott méhészeti gépjárművek egyes költségeire igényelhető csekély összegű (De minimis) támogatási kérelmek száma 2017-ben 582 darab volt, melyek Államkincstárhoz történő beadása megtörtént.

Irodánk rendelkezésére álló adatok alapján, nem javasoljuk bárminemű új kis-, nagy- és mézkinyerési eszköz vásárlását! Három hónap múlva indul a Magyar Méhészeti Nemzeti Program új végrehajtási éve, melyben előreláthatóan a méhészeket érintő legfontosabb jogcímek változatlanok maradnak. A legfrissebb „kassza-állásról”, a Nemzeti Program lehetőségeiről hívja bizalommal a megyei szaktanácsadókat!