Csendes „mézkirálynő-váltás”

Szakzsargonunkban ismert csendes anyaváltáshoz hasonlóan, augusztus 20-án Jászberényben megtörtént a csendes „mézkirálynő-váltás”.

Történt ugyanis, hogy a Covid 19 vírus jelenléte miatt el kellett halasztani a Jászberényi Nemzetközi Mézvásárt és Méhésztalálkozót, így 33. alkalommal idén nem találkozhattak a méhészek, méhészbarátok a Jászság fővárosában. E rendezvény csúcspontja immáron 24. éve, a Mézkirálynő választás. Ez azonban nem maradhat el, hiszen a Mézkirálynő évek óta markáns, nélkülözhetetlen résztvevője a hazai mézmarketingnek.

Molnár Klaudia, a Jászsági Méhészegyesület elnöke, éppen ezért, az előbb leírtak okán, hogy legyen hazánk méhészeinek Mézkirálynője, megszervezte a koronázási ceremóniát. Előtte azonban, egyeztetve a királynőválasztás zsűrijének tagjaival, valamint az OMME illetékeseivel – maximálisan figyelembe véve a vírus okozta kellemetlen helyzetet – megszületett a döntés: a tavalyi esztendő mézkirálynő-választás közönségdíjasa, a 2019-es év I. Udvarhölgye, Páprádi Anna Bíborka lesz a 2020-as esztendő Mézkirálynője. Továbbá, döntés született arról is, hogy az első Udvarhölgy Busi Adriána lesz, a második udvarhölgy pedig Szemerits Eszter. Azaz, a „három grácia”, más-más szerepkörben, de tovább folytatják remek munkájukat a hazai méhészek között!

Augusztus 20-án, 13 hazai mézlovagrend képviselői előtt, a koronázási ceremóniát megelőzve, Szemerits Eszter tartott remek, szórakoztató és nagyon tanulságos előadást, mint leköszönő Mézkirálynő, az elmúlt év munkájáról. Majd Jászberényben, a Városháza dísztermében, gyönyörű környezetben zajlott le a koronázási ceremónia. A képek önmagukért beszélnek:

királynő 2020 1

Bross Péter OMME elnök átadja a hölgyeknek a díjakat

honlapra 3. kép

A három grácia a Jászsági Mézlovagrend tagjainak gyűrűjében

honlapra 4. kép

Koronázási csoportkép a Városháza előtt