Év Kiváló Magyar Méze 2020

Tájékoztatjuk a méhésztársakat, hogy a COVID-19 vírus-veszélyhelyzet ellenére, idén is eredményesen lezajlott a Békés Megyei Göndöcs Benedek Méhész Egyesület és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület által szervezett „Év kiváló Magyar méze 2020” elnevezésű verseny. Az idei évben 269 db mézminta érkezett, mindössze hárommal kevesebb, mint 2019-ben. Az első közös érzékszervi zsűrizésre november 27-én került sor.  12 fős zsűri  szűkítette le a minták számát nevezési kategóriánként, melyek a következők voltak: akácméz, repceméz, napraforgó méz, hársméz, virágméz, egyéb fajtamézek és mézkészítmények. A továbbjutott mézek laboratóriumi vizsgálatát követően december 4-én újabb érzékszervi zsűrizés következett. Itt már a laboratóriumi és az érzékszervi vizsgálatok együttes értékelése alapján kerültek rangsorolásra a mézek. A korábban felsorolt kategóriákban lett eredmény hirdetve. A hat kategória győztesei közül választotta ki a zsűri az Év Kiváló Magyar mézét.

Az idén Simai Krisztián, Kisújszállási méhész repceméze bizonyult a legjobbnak és nyerte el az „Év Kiváló Magyar Méze” címet!

Év méze_1

Az eredmények kihirdetését, a kialakult vírushelyzetre való tekintettel, online formában, élő közvetítésben követhették nyomon az érdeklődők, az Év Kiváló Magyar Méze verseny hivatalos Facebook oldalán.

A kategóriánkénti nyertesekről ITT tájékozódhatnak.

Minden résztvevőnek köszönjük az együttműködést, a nyerteseknek pedig gratulálunk!

A Szervezők