Felhívás!

Ön szerint mit kell csinálnunk, nekünk méhészeknek ahhoz, hogy kiderítsük az idei nyári-méhelhullások okait? Kormányzati akarat meg van – használjuk ki!

Akinek van ötlete írjon a mehelhullasokai@omme.hu e-mail címre.

A hagyományos méhhulla- és növény mintavételek és azok laboreredményeinek értékelésén túl valami újra, valami másra is szükség van, hiszen a virágzó napraforgón tapasztalható méhelhullások mértéke évről-évre nő. 20 ezren vagyunk, biztosan vannak köztünk, akiknek szakmájuk, szakértelmük kapcsán vannak/lesznek hasznos ötleteik az okok felderítésében. Az ügy megoldásához nagyon kevés a főleg indulatokból adódó feltételezés – konkrétumok kellenek, hogy tudjunk eredményt elérni! Ehhez kérem azon gondolkozó és tenni akaró méhésztársak segítségét, akik jövőre is méhészkedni szeretnének, nem pedig a romokból évről-évre új méhészetet felépíteni! Gondolkozzunk együtt, tegyünk együtt méheinkért – a hatóság és az agrárminisztérium várja javaslatainkat.

Kérem, akiknek hasznos gondolatai, javaslatai vannak, akiknek van látókörében olyan szakember, aki tudásával előbbre viheti munkánkat, írjon a mehelhullasokai@omme.hu címre!

Köszönettel:

Bross Péter
elnök