Felhívás – mézminták Németországból!

Az idei esztendőben Egyesületünk megvizsgálta néhány, Németországban vásárolt méz eredetét. Mint azt közzé is tettük a nyáron, a mézlabor eredményei alapján, mind egytől egyig Dél-Amerikából származtak. A legnagyobb mézimportőr uniós tagállam Németország, messze a legtöbb importméz Kínából származik, de még sincs a polcokon kínai méz? Ezt szeretnénk egy nagyobb mintaszámú vizsgálattal kideríteni!

Kérjük a méhésztársakat, hogy aki rokonait meglátogatja az ünnepeket alatt Németországban, vásároljon a boltokban olyan mézet, mely:

  • olcsó, sőt, a legolcsóbb kilóra vetített ára van
  • minimum 25 dkg-os kiszerelésű legyen
  • a címkén a méz eredete, származása „EU- és nem EU-országok” legyen (németül- Herkunft: Mischung von Honig aus EU-Ländern und Nicht-EU-Ländern”

Akinek rokonai jönnek látogatóba, kérje meg, vásároljon egy-két üveggel hazaindulás előtt és hozza magával. A vásárlás költségét (mivel nyilván, az OMME nevére szóló számla, annak beszerzésének bonyolultsága miatt nem lesz) nem tudjuk visszaadni, a 3-6 euró költségű felajánlások önkéntes alapon történnek meg. A mintákat a méhészeti szaktanácsadók gyűjtik össze.

Köszönjük minden aktív méhésztársnak a segítségét!