Gazda-Méhész Szakmai Fórum

2022. február 3-án a NAK Megyei Szervezete és a Turul Méhész Egyesület szervezésében szakmai fórum került megrendezésre a tatai Olimpiai Edzőtáborban, „Az agrárium jövője: növénytermesztés és megporzás a növényvédelem tükrében” címmel.

A fórum célja a gazdák és méhészek közötti együttműködés erősítése a növénytermesztés, növényvédelem és a méhészet terén. Dr. Balogh Zoltán NAK megyei elnök és Simonné Venter Éva Méhész Egyesület megyei elnökének köszöntőjét követően Sipos József, a Szegedi Tudományegyetem docense előadásában a méhészet és a növényvédelem egységének tükrében beszélt környezetünk védelmének fontosságáról, a méhészet legnagyobb problémáiról, lehetőségeiről.

Jordán László, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Igazgatója előadásában a növényvédőszerek méhekre gyakorolt hatásairól, méhpusztulások okairól, azok kivizsgálásának menetéről és a növényvédőszerek beporzó rovarokat kímélő felhasználásáról tájékoztatta a megjelenteket.

Utolsó előadóként Bross Péter az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke bemutatta a beporzók magyarországi helyzetét és ismételten felhívta a figyelmet a méhészek gazdák közötti együttműködés fontosságára.

Forrás: nak.hu