Információ a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területére történő vándorlásról

Mint korábban beszámoltunk róla, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park korlátozta a területén található szolidágó-legelőkre történő vándorlást.

Egyesületünk levélben fordult a Nemzeti Park Igazgatóságához, aminek következtében a Nemzeti Park úgy módosította határozatát, hogy azon méhészeknek, akik saját megyéjükön belül vándorolva kívánnak a Nemzeti Park szolidágós területén letelepedni, engedélyezi azt, amennyiben az illetékes megyei méhészeti szaktanácsadó jelzi a letelepedési szándékot.
Ezt követően a Nemzeti Park megadja az engedélyt, úgy, hogy az érintett méhészeknek kiküldenek egy bejelentkező nyomtatványt és egy csekket a családonkénti 100 Ft-os területfoglalási díjról.
Ez után lehet a vterületre vándorolni.

Ezért kérjük a Méhésztársakat, hogy vándolási szándékukat jelezzék szaktanácsadójuknak! (Somogy megye: Nagy Csaba Zoltán 30/635-1268, Veszprém megye: Tóth Péter 30/635-1275, Zala megye: Dr. Fendrik Péter 30/635-1274)

Azon Méhésztársaknak, akik nem a fenti megyékben laknak, azt javasoljuk, hogy a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkon kívüli területen keressenek telephelyet maguknak.