Kérelembeadáshoz szükséges adatok!

Felgyorsult az élet a Nemzeti Program gyógyszer-cukor támogatási kérelmeinek benyújtása terén. A kérelmek feldolgozásának gördülékenysége érdekében, tájékoztatjuk a méhésztársakat, milyen adatokra van szüksége a szaktanácsadónak egy Nemzeti Programos kérelem sikeres beadásához.

Addig, amíg az alább felsorolt adatok mindegyikével nem rendelkeznek, ne keressék fel a szaktanácsadókat, akiknek túlterheltsége okán nem lesz idejük (vagy nagyon sok idejük feleslegesen elmegy) a hiányos kérelmek hiánypótlására.

 A kérelem-benyújtáshoz szükséges adatok:

  1. Segítse a méhész szaktanácsadóját azzal, hogy pontosan ismeri ügyfélkapus felhasználói nevét és jelszavát.
  2. Számlák (gyógyszer, cukor, kijuttatási eszköz, a legalább 3% oxálsav tartalmú oldat, gyógyhatású készítmény, védő felszerelés, és szűrőbetét, kijuttatási eszköz) vándorlási eszköz, méz kinyerés eszköze, higiénikus aljdeszka mézesüveg stb.) beszkennelve, lehetőleg egy dokumentumban egy számla legyen megtalálható.
  3. Amennyiben vándorlási, vagy méz kinyerési eszközről szól a kérelem, kérjük ellenőrizni azt, hogy a számlán szerepel-e a termék egyedi azonosítója, ha nincs rajta, kézzel írják rá. Ha a termék nem rendelkezik gyári számmal, akkor ezzel a kérdéssel ne foglalkozzunk.
  4. Tagdíj befizetéséről szóló bizonylat,
  5. Az igénylés időpontjában a méhésztárs tulajdonában található méhcsaládszám, amit írjon le az email-ben szaktanácsadójának.
  6. Nyilatkozat arról, hogy ÁFA alany-e a méhésztárs (a többség alanyi adómentes). Ezt is írja le a szaktanácsadónak küldött email-ben
  7. Telefonszám

 A fenti adatok hiánytalan beküldése elegendő ahhoz, hogy a méhészek kérelmét összeállítsák a szaktanácsadók. Amennyiben egy adat is hiányzik a fentiek közül, előfordulhat, hogy komoly többletmunkát jelent a kérelem beadása, így feleslegesen terheljük a szaktanácsadókat.

Amennyiben valaki több jogcím alapján kér támogatást (pl. gyógyszer+vándorlási eszköz), kérjük, hogy jogcímenként csoportosítva küldje el a számlákat a szaktanácsadóhoz. Ebben az esetben is célszerű lenne a belépési adatokat, a méhcsaládszámot és az ÁFA-t érintő nyilatkozatot ismételten megtenni, hogy ne kelljen újra kikeresgélni azokat egyesével.

A szaktanácsadók elérhetőségeit ITT találhatja meg. Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!