Küldöttgyűlés – ősz

Távirati stílusban, a tegnapi napon lezajlott őszi Küldöttgyűlésen történtekről tájékoztatjuk a méhésztársakat.

  • a 424 szavazatra jogosult Küldöttből 303 jelent meg, ami közel 72%-os részvételi arányt jelent
  • Alapszabályt módosított a Küldöttgyűlés. A két legfontosabb változtatás:
  1. a tegnapi naptól nem hozható létre, nem alapítható OMME helyi szervezet! (Azaz, aki OMME méhész-tagszervezetet szeretne létrehozni, természetesen jogában áll, de csak a Bíróságon bejegyzett, önálló egyesület létrehozásával tudja ezt megvalósítani. Természetesen, az eddigi szokásoknak, szabályoknak megfelelően, a jelenleg meglévő helyi szervezeteink változatlanul működnek, dolgoznak továbbra is.)
  2. A Küldöttgyűlés létszámát csökkentette a Küldöttgyűlés az eddigi 424 főről 240 főre (nyilván, a számok nem „kőbevésettek”, az aktuális taglétszámtól függnek, de nagyságrendileg stimmelnek). Eddig, minden tagszervezet Küldöttje az elnök és megkezdett 50 fő után egy fő volt. Az új Alapszabály szerint: „…méhészszervezetek elnökei, valamint a méhészszervezetekben minden befejezett 75 fő után…egy fő.”
  • Megszavazta a Küldöttgyűlés azt, hogy minden OMME tagnak legyen szakmai felelősségbiztosítása. Ennek részleteiről már írtunk honlapunkon november 6-án. A biztosítás díja 7 Ft méhcsaládonként.
  • Döntött a Küldöttgyűlés a 2019 évi OMME tagdíjról. A döntés értelmében, a szakmai felelősségbiztosítás díjával, a családonkénti 7 forinttal, továbbá 3 forinttal emelkedik. Így, 5000 Ft + 85 Ft/méhcsalád a jövő évi tagdíj.

A Küldöttgyűlésről bővebben majd a Méhészújság januári számában olvashatnak.