Lezárult a méh állatjóléti támogatás

2022. július 19-el lezárult a méh állatjóléti támogatás benyújtási határideje. Az elmúlt egy hónapban az OMME igyekezett mindenben segítséget és tájékoztatást megadni a méhészkollégák részére, így a honlapunkon és az egyesületi újságunkban is több cikk jelent meg a témával kapcsolatosan.

Az pályázat benyújtásának utolsó napjával 4.684 kérelem érkezett be a Magyar Államkincstárhoz és összesen közel 489.000 méhcsaládra érkezett támogatási igény. Tekintettel, hogy a rendelkezésre álló forrás ennél nagyobb számú méhcsalád támogatását tette volna lehetővé, a pontrendszertől függetlenül aki elérte a pályázati kiírásban meghatározott minimum 25 pontot és teljesítette a kötelező feltételeket, a vállalásoktól függetlenül elnyerheti a pályázatot. Az előzetes adatok alapján, 71%-ban használtuk fel a méh állatjóléti támogatás forrását.

A nyertes pályázókat az OMME a jövőben is tájékoztatni fogja a támogatás lehívásával kapcsolatos tennivalókról és határidőkről, ezért kérjük kísérjék figyelemmel a honlapunkon megjelenő híreket, valamit figyeljék a Méhészújságban megjelenő információkat.