Méh állatjóléti pergetés bejelentés!

Értesítjük a méhésztársakat, hogy azok akik már beadták a Méh-állatjóléti támogatási igényüket, lehetőségük van megtenni az első pörgetés bejelentést. Emlékeztetőül a pályázati felhívásból:

 “A támogatást igénylőnek az adott évben – a kötelezettségvállalás teljes időtartama alatt – a Magyar Államkincstár (a továbbiakban: Államkincstár) felé, az Államkincstár által közzétett elektronikus formanyomtatványon, ügyfélkapun keresztül, a méz visszahagyása előtt legalább 3 munkanappal, be kell jelentenie a pergetés napját és a 4 kg méz visszahagyására vonatkozó szándékát.”

A tervezett pergetés dátumát minimum a tervezett pergetés időpontja előtt három munkanappal szükséges bejelenteni. Ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy:

Példa 1: Ha a kérelmet benyújtó ügyfél a kötelezettségvállalási időszak első napján, azaz július 1-én (pénteken) pergetni szeretne, akkor a bejelentési kötelezettségre rendelkezésre álló határidő utolsó napja június 27-e hétfő!

Példa 2:,Ha a pergetés tervezett dátuma július 4-e hétfő, akkor az ezzel kapcsolatos bejelentés utolsó elfogadott napja június 28-a kedd!

Az Államkincstár elkészítette a bejelentés megtételéhez szükséges felületet és a részletes beadási útmutatót amely ITT érhető el.