Méhek Napja 2015

Méhek Napja 2015

Az idei évben, több helybeli egyesülethez hasonlóan, az OMME központ is megszervezte a Méhek /Napjához kapcsolódó rendezvényét, immáron huszonkettedik alkalommal.

Praktikus okokból idén is május 1-én került sor az eseményre Budapesten a Városligetben. Célközönségünk idén sem a méhészek voltak, hanem mindazok, akik még nem ismerik, vagy csak részben ismerik a méhek rendkívül hasznos tevékenységét, illetve a jelenlegi és jövőbeli mézfogyasztók. Célunk, mint ahogy a rendezvény életre hívóinak is volt, a méhek, mézek és méhészeti termékek megismertetése a széles közönséggel.

1994-ben 30 dkg körülire becsülték a hazai egy főre jutó éves mézfogyasztást. Habár ez az érték napjainkra (a jelenlegi becslések szerint) 70-80 dkg-ra emelkedett, még mindig van mit tennünk annak érdekében, hogy minél több hazai fogyasztót megnyerjünk és ezzel együtt a méhek és méhészek munkáját elismertessük.

A rendezvényről idén is számos pozitív visszajelzést kaptunk, jó volt látni a sok érdeklődőt, a mosolygó gyermekeket és szülőket, az elégedett vásárlókat és kíváncsiskodókat. Íme, néhány fotó a rendezvényről egy kis ízelítőül:

Mézkirálynő „akcióban”. Amikor Simon Diána mézkirálynőt éppen nem fotózásra kérték fel, akkor együtt játszott a gyerekekkel.

IMG_02411

Egységes pavilonokban, ízlésesen berendezett standok vonzották a tekinteteket.

Standok1

Hunya Laci bácsit és méheit nagy kíváncsisággal vették körül. Fáradhatatlanul mesélt a méhek életéről a legifjabbaknak és az idősebbeknek egyaránt.

IMG_0251

Demeter László, az Év Méhésze lendületben. A mézkóstoltatás mindenkinél nagy sikert aratott.

Év_méhésze