Méhek pusztulását okozta az extrém sok csapadék

Az elmúlt napok esőzései által okozott károk sajnos nem kímélték a méhészeket sem. Több kollégánk jelezte, hogy a hirtelen áradások, az extrém mennyiségű csapadék több méhészet teljes pusztulását okozta.

Sajnálatos módon a tagdíjba foglalt biztosításunk „csak” felelősségbiztosítás, ami annyit jelent, hogy kizárólag a méhészek által okozott károkat téríti meg a biztosító, így erre az esetre, azaz a minket ért kár rendezésére nem alkalmas.

Az OMME, a korábbi években is igyekezett segítséget nyújtani a hasonló károkat elszenvedett méhésztársaknak, így most is szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy bizonyos esetekben egyesületünk vezetése, külön igénylésre, kamatmentes kölcsön odaítéléséről dönthet a Katasztrófa-alapból.

Amennyiben Ön is a károsult méhészek közé tartozik és önerőből nem, vagy csak nagyon nehezen tudná helyreállítani méhészetét, kérelemmel fordulhat az OMME-hoz. Kérjük a kérelemben részletesen számoljon be az elszenvedett kár körülményeiről – ha lehetséges fotókat mellékelve-, a kár mértékéről, az igényelt kölcsön összegéről, a kölcsön összegének tervezett visszafizetési üteméről – további segítség a döntéshozók számára a fizetőképesség igazolásának alátámasztása dokumentumokkal (pl. elmúlt évek méhészeti árbevétele, stb.)

A kérelmeket az OMME postacímére (1094 Budapest, Viola u. 50) vagy e-mailcímére ( omme@omme.hu)  is küldhetik.