Méheltűnés napraforgón

Megkezdődött a napraforgó virágzása, amikor is a méhészek gyakran tapasztalják a méhcsaládok gyengülését, pusztulását. A méhelhullási esetek hatékony és szakszerű kivizsgálása érdekében az Országos Magyar Méhészeti Egyesület kéri, hogy a méhészek haladéktalanul jelentsék az eseteket a Nébih Zöld Számán 06-80/263-244

Felhívjuk a méhésztársak figyelmét, hogy ez a Zöld Szám NEM HELYETTESÍTI a „normál” méhmérgezési eset bejelentését („Teendők méhmérgezés esetén”)! Aki méhmérgezés tünetét tapasztalja, továbbra is azonnal hívja fel az illetékes állatorvost, kérje a Hatósági eljárást. Majd ezután (ha sikerrel jár, ha nem) hívja fel a 06-80/263-244 –es Zöld Számot és jelentse be a mérgezési esetet.

A NÉBIH zöldszáma egy 24 órában üzemelő elérhetőség, ami azt jelenti, hogy munkaidőben a NÉBIH munkatársai veszik fel a telefont, munkaidőn kívül üzenetrögzítőn lehet üzenetet hagyni. Ez azért fontos, hogy legyen meg hivatalosan is a Hatóság számára a bejelentett esetek száma. Mindenki mondja be a nevét, a telefonszámát, a lakcímét és a méhes elhelyezkedését, címét, az érintett méhcsaládok számát illetve a tapasztalt tüneteket. Továbbá – ha sikerült elérni – az állatorvos értesítésének időpontját és az állatorvos nevét.