Mézes Reggeli 2019

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület és az Agrárminisztérium idén, 2019. november 15-én (pénteken) rendezi meg az Európai Mézes Reggeli programot.

A rendezvény hazai elindítását a Szlovén Mézes Reggeli kezdeményezés immár tizenkét éves gyakorlata adta, amit mára Európai Mézes Reggeli néven több uniós tagország is megrendez.

Magyarországon 2014. november 21-én volt az első hasonló program az ország 19 megyéjében és Budapesten, összesen 67 iskolában, ahol a helyi méhészegyesületek, termelők és a megyei szaktanácsadók segítségével a gyerekek megismerkedhettek a leggyakoribb hazai mézfajtákkal és meg is kóstolhatták azokat.

A programra készülődés jegyében a diákok rajzversenyen mérhették össze kreativitásukat, amelynek eredményhirdetése a mézes reggeli napjára esett. A diákok mézes teát, mézes kenyeret kóstolhattak a délelőtti nagyszünetben, majd délután összevont óra keretében a méhek biológiájáról, a megporzásról szóló interaktív órán vettek részt a méhészeknek köszönhetően.

A Program évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A 2018. évi Európai Mézes Reggeli Program kapcsán 1011 hazai óvodában és iskolában voltak jelen a méhészek, így közel 166.000 gyermek kaphatott mézes reggelit.

Kérjük a Tisztelt Méhésztársakat, hogy akik szívesen csatlakoznának a Mézes Reggelihez – akár mézfelajánlással, akár aktív részvétellel -, jelezzék szándékukat a megyei szaktanácsadók felé, akik az elmúlt évek tapasztalatai alapján segítséget nyújtanak Önöknek.

Kérjük, csatlakozzanak az Európai Mézes Reggeli Programhoz!

Az Agrárminisztérium és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) a 2019. évi Európai Mézes Reggeli Program sajtó-nyilvános nyitóeseményét, agrárminiszteri jelenléttel,  2019. november 15-én, 10.00 órától rendezi meg Tamásiban, a Würtz Ádám Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában.