Mézes Reggeli

A mai napon sok magyar méhész tett egy lépést afelé, hogy a keserves jelenünk után szebb jövőnk legyen. Szakmánk, szeretett hobbink, a méhészkedés jövőjéért ma több, mint 1000 tanintézményben, több mint 200 000 gyermeknek kínáltunk mézes reggelit. Köszönetünket fejezzük ki azon méhésztársaknak, akik felismerve a hazai mézfogyasztás népszerűsítésének eme kiemelkedő lehetőségét, részt vettek a rendezvényeken ország szerte.

Mint minden évben, idén is volt központi, sajtó-nyilvános Mézes Reggeli. Ezúttal Székesfehérváron, a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI tanintézmény látta vendégül a sajtót és a vendégeket. Az egy órás megnyitón felszólalt: Dr. Nagy István agrárminiszter, Dr. Marjan Cencen szlovén nagykövet, Dr. Cser-Palkovics András polgármester, Freschné Váradi Tímea intézmény igazgató, Mészáros Dezső SIÓ Eckes ügyvezető igazgató és Borszéki Eszter Viktória mézkirálynő.

Az iskola rajzpályázatot hirdetett a tanulóknak, gyönyörű festmények, rajzok születtek, melyek közül több, mint 100 művet az iskola folyosóján kiállítottak. A helyi méhész egyesület és a Szent István Mézlovagrend tagjai mézkóstoltatással, méhészeti eszközök bemutatójával és üvegfalú kaptárban élő méh bemutatóval várták a gyerekeket nem csak a reggeli időpontjában, hanem egész nap. Köszönjük munkájukat!

Ne feledjük: amit ma a gyerekek gondolnak, tudnak a mézről és a méhekről, az lesz a mi jövőnk!

Méhek nélkül nincs élelmiszer! (kormany.hu oldalon megjelent hír az eseményről)

IMG_5822

IMG_5893

IMG_6051

IMG_5942IMG_6130