Mézpiac – mézimport

A tegnap megjelent, mézpiacot érintő híreket követően az OMME olyan visszajelzéseket kapott melyek alapján feltétlen szükségesnek tartjuk ismertetni az elmúlt napok eseményeit.

A Magyar Mézkiszerelők Egyesülete részéről a napokban érkezett egy levél az OMME elnöksége felé, miszerint az hazai piacon nincs elegendő méz, hogy fedezze a hazai szükségleteket.

Ezt követően – a tisztánlátás kedvéért – az OMME elnöksége a szaktanácsadó-hálózat segítségével felmérte a méhészeknél lévő raktárkészletek egy részét, amely alapján a vezetőség egy egységes közleményben, állásfoglalásban kívánt reagálni a Magyar Mézkiszerelők levelére.

Ezzel párhuzamosan a Magyar Mézkiszerelők Egyesülete a sajtóban közölte véleményét, melyet a méhészek egy része az OMME-nak és a szaktanácsadó-hálózat által végzett felmérés eredményének tulajdonítja.

Ezúton szeretnénk kijelenteni, hogy az OMME által gyűjtött piaci információk, a méhészek érdekében történtek és ezek, az OMME vezetésén kívül harmadik fél számára nem ismertek. Továbbá előzetesen szeretnénk tisztázni, hogy az OMME több állítással sem ért egyet a Magyar Mézkiszerelők Egyesületének, sajtóban közzétett állításaival kapcsolatban.

Természetesen a cikkel kapcsolatos részletes véleményét az OMME vezetése hamarosan közzéteszi.