Miniszteri látogatás

A tegnapi napon Dr. Nagy István agrárminiszter közel két órás látogatást tett Egyesületünk elnökségi ülésén. A Miniszter Úr tájékoztatójában kiemelte, hogy a méhészközösség egysége nélkül nem lesznek eredmények, miközben személye (hiszen ő is tagja a hazai méhészközösségnek, aktív, gyakorló méhészként, illetve volt tagszervezeti elnökként) garancia arra, hogy az „ágazat nagy ívű dolgokban, történetben” gondolkozhasson. Elmondta, hogy az OMME-ra úgy tekint, mint egy „valós szakmai alapokon nyugvó üzenetet kommunikáló szervezetre”, azaz, ha a méhészek képesek megállapodni a szakmai irányokban, ő ezeket a javaslatokat elsőrangú megoldandó feladatként fogja kezelni segítve a hazai méhészeket. Az elmúlt több, mint 30 év eredményeihez gratulált, és leszögezte: „az OMME hazai és nemzetközi szakmai körökben is elismert szervezet, adnak a szavára, a jövőben erre kell alapozni, ezt az irányt kell tovább erősíteni”.

Az elnökség tagjai kifejtették a jelenlegi problémákat (pl. méhpusztulások napraforgón, mézminősítéssel kapcsolatos problémák, nemzetközi mézpiaci anomáliák), egyeztettek a megoldási lehetőségekről, miben tud segíteni a minisztérium, ill. mit kell tennie a segítségért az ágazatnak. Szó volt a hosszú távú célokról is, így a 70/2003-as rendelet átalakításának folytatásáról, az Agrármarketing Centrum méz-marketingjének az agrártárca irányából történő támogatásáról, a hazai méhészeti oktatás és kutatás helyzetéről, a méhlegelőjavításról és sok egyéb témáról is.

A találkozó emlékére Emléklapot nyújtottunk át Dr. Nagy István részére, akinek ezúton is köszönjük, hogy első agrárminiszterként részt vett az OMME elnökségi ülésén!

A látogatásról készült fotók megtekinthetőek:

1., 2., 3., 4., 5., 6.