NAK tagdíjbevallás

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elérkezett a 2019. évi tagdíjbevallásához a NAK Alapszabálya  értelmében a NAK tagoknak el kell készítenie tagdíjbevallásukat, amelyet a NAK portálján (www.nak.hu) az e-Irodába belépve, 2019. július 15-ig tehetnek meg.

Azon tagdíjbevallásra kötelezett tag részére, aki határidőben nem tesz eleget bevallási kötelezettségének, a NAK az állami adóhatóságtól kapott árbevétel adatok alapján állapítja meg a fizetendő tagdíj összegét, mellyel egyidejűleg 20 százalékos mulasztási pótlék is előírásra kerül.

A 2019. évi tagdíj alapja a 2018. évi lezárt üzleti év teljes nettó árbevétele, azonban a korábbi évekhez hasonlóan ez számos kedvezménnyel csökkenthető. Az érvényesíthető kedvezményekről bővebben a NAK portálján (www.nak.hu) található Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) menüpontban tájékozódhatnak .

A tagdíjat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 11749008-20190244 számú bankszámlájára banki átutalással, illetve a bevallás során igényelt, egyedi azonosítóval ellátott csekken lehet megfizetni. Átutaláskor a közlemény rovatban fel kell tüntetni a kamarai nyilvántartási számát, továbbá adószámát vagy adóazonosítóját.

A 2019. évi tagdíj megfizetésének határideje: 2019. augusztus 15.

A NAK tájékoztatása szerint amennyiben az önbevallás elkészítéséhez segítségre van szükség, keressék fel falugazdászukat, vagy az ügyfélszolgálatot az alábbi telefonszámon: +36 80 900 365