Öko-Sziget

2021. szeptember 16. és 17. napján Szigetmonostoron került megrendezésre az Öko-Sziget elnevezésű program, amelyen idén először, az OMME is részt vett együttműködő partnerként. A rendezvény témája idén a beporzás volt, amelynek keretein belül a regisztrált iskolások megismerhették a beporzók, elsősorban a méhek, méhészek munkáját.

Két fő fix programot látogattak egymást követve a csoportok. Az egyiken, az OMME részéről Demeter László budapesti szaktanácsadó interaktív, látványos előadásaival játékosan adta át tudását a diákoknak a méhek életéről. Míg a másik állomáson a tanulók méhecskehotelt készítettek nádból, és farönkökből, a szervező Ökológiai Művelődés Alapítvány jóvoltából.

Ezen kívül szabad programként többek között mézkóstolásra, a pergetéssel való megismerkedésre, méhekről szóló ismeretterjesztő videó nézésére is lehetősége volt a diákoknak. A két nap alatt több, mint 1000 lelkes diák ismerkedett meg közelebbről a méhekkel, méhészeti termékek fogyasztásának jótékony hatásaival.

IMG_1995IMG_2037IMG_2100