OMME mézeshordók

Tájékoztatjuk a méhésztársakat, hogy a tegnapi napon „célba értek” az utolsó mézeshordó szállítmányok is. Mindenhol rendben lezajlott az átadás-átvétel. Gyakorlatilag másfél hónap telt el az árajánlat beérkezése, és az utolsó szállítmány kiszállítása között.

Az OMME vezetősége köszönetét fejezi ki a munka „oroszlánrészét” elvégző Botos Péternek, az OMME Magyarország Kft. ügyvezetőjének, a megyei méhészeti szaktanácsadó hálózat tagjainak és természetesen a vásárlásban résztvevő méhészeknek a korrekt hozzáállásukért. Mindenki végezte a dolgát, igaz nem a legfelemelkedettebb hangulatban, hiszen az OMME mézeshordók gyártásának és közös, összehangolt beszerzésének elsősorban a nagybani mézpiac összeomlása volt az oka. A méhészek kénytelenek voltak 1000 tonna mennyiségű méz tárolására alkalmas hordót vásárolni, mivel még sajnos megvan a tavalyi termésük.

Szeretnénk köszönetünket kifejezni a hordókat legyártó Paccor Hungary Kft-nek is, hiszen a megbeszélteknek megfelelően, határidőre teljesítették a vállaltakat. Folyamatos kommunikáció, együttműködés, azonnali válaszok és megoldások jellemezték a közös munkát.

Az OMME elnöksége április 27-én levélben tájékoztatta mindkét hazai, mézfelvásárlással foglalkozó egyesület elnökét az OMME mézeshordók beszerzésének lehetőségéről. Reméljük, lesznek cégek, vállalkozások, akik élnek a hazai méz-göngyöleg minőség javításának lehetőségével. Jó lenne legalább azt elérni, hogy az a méhész, aki OMME mézeshordóban adja el mézét, ugyanolyan hordót kapjon vissza.

Számokban a „hordó-projekt”:

- 5597 db hordó

- 619 méhész vásárló

- 16 kamion szállítmány

- 25 lerakóhely

IMG_3772