Óriási siker volt a Mézes Reggeli

20141121_112816

Mint arról korábban beszámoltunk hazánk is csatlakozott ahhoz a szlovén kezdeményezéshez, melynek célja a mézen keresztül megismertetni a fogyasztóval az egészséges táplálkozást. A megyei szaktanácsadóknak, a helyi méhészeknek, méhészegyesületeknek és a rendezvény lebonyolításában résztvevőknek köszönhetően az ország 19 megyéjének 67 iskolájában tartották meg a mézes reggelit, ahol kivétel nélkül a helyi termelők mézeit kóstolhatták meg a rendezvényeken résztvevő 20.000 gyerekek.

A szigetszentmiklósi József Attila Általános Iskolában Dr. Mészáros László OMME elnök, Ksenija Škrilec Szlovénia nagykövete valamint Fazekas Sándor Földművelésügyi miniszter köszöntötte a résztvevőket. A rendezvényen elhangzott, hogy a Földművelésügyi Minisztérium a program eredeti céljával összhangban tudatosítani szeretné a mézfogyasztás jelentőségét.

A magyarországi rendezvénnyel egy időben az ötletgazda vendégül látott bennünket a 3. Méhész Egyesületek Nemzetközi Konferenciáját a szlovéniai Lukovica-ban. Ahol Lászlóffy Zsolt nemzetközi elnökhelyettes és Nagy Csaba Zoltán Somogy megyei szaktanácsadó képviselte hazánkat.

Egyesületünk meghívottként részt vett a rendezvényen, melyen ismertettük hazánk méhészeti jellegzetességeit, egyesületünk tevékenységeit. A rendezvény fő témája a Szlovén Méhész Egyesület által elkezdett kezdeményezés: „Mézes reggeli” ismertetése, az eddig gyűjtött tapasztalatok bemutatása és átadása volt a horvát, lengyel, magyar, osztrák, olasz, montenegrói, szerb, cseh, román és francia résztvevők számára. November 21-én, lehetőségünk volt élőben megtapasztalni a „Mézes Reggeli” hangulatát és részt venni a Slivnica pri Mariboru település óvodájában szervezett látogatáson. Megtudtuk, hogy ma már az ország minden óvodájában, egységesen november hónap harmadik hetének pénteki napján szervezik meg az eseményt. A szlovén kezdeményezés eredeti elképzelése egy „Európai Mézes Reggeli” elindítása volt, melyhez mi magyarok az idén elsőként kapcsolódtunk be, házigazdáink nagy örömére. A rendezvény díszvendége az Apimondia főtitkára Ricardo Jannoni Sebastianini volt.

Mézes Reggeliről

Videók:

http://www.tveger.hu/mezes-reggeli/

http://www.fehervartv.hu/video/index/12314

http://old.minap.hu/mivid.php?ext.a46919

http://www.tolnataj.eu/page/videotar/hirado/hirado_20141121.wmv (10.perctől)

Cikkek:

http://www.beol.hu/bekes/kozelet/a-mezfogyasztast-nepszerusiti-a-gyulan-is-megrendezett-program-582780

http://www.opont.hu/hirek3.php?k_hirAzn=39157&k_hirFl=201411&k_hirKat=8

http://www.vasarhelyihirek.hu/mar_csak_micimacko_hianyzott

http://www.dehir.hu/videogaleria/mezes-reggeli-a-lilla-teri-altalanos-iskolaban/
http://www.haon.hu/mezes-reggeli-kisiskolasoknak/2703937

http://www.tveger.hu/mezes-reggeli/

http://www.szoljon.hu/galeria/70854

http://www.teol.hu/tolna/kozelet/mezes-reggelivel-indult-a-nap-gyonkon-582878

https://www.google.hu/?gfe_rd=cr&ei=maZ0VMGvFuGG8QfPx4EQ&gws_rd=ssl#q=m%C3%A9zes+reggeli&tbs=qdr:w&start=10