NYITÓOLDAL | ZÁRLATOK | PROGRAMOK | LETÖLTÉSEK | LINKEK | APRÓHIRDETÉS | KAPCSOLAT
OMME Online [portál] - Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület információs oldala
Nyitóoldal
Aktuális
Újabb siker a növényvédő szerekkel kapcsolatban
2014. 04. 04.
Az antibiotikum veszély elhárítását követően újabb sikerként értékelhető, hogy az elmúlt években tapasztalt mérgezési esetek kivizsgálása kapcsán a hatóság engedve a hazai méhészek kérésének felülvizsgálta a méhekre nem jelölés köteles minősítéssel rendelkező Stewart készítmény engedély okiratát és a benne lévő hatóanyag tulajdonságainak újbóli értékelését követően a készítményt „méhekre kifejezetten kockázatos” kategóriába sorolta át. Ennek következtében az említett szernek a hazai felhasználási szabályai jelentősen megváltoztak, ami egyben azt is jelenti, hogy meg fog szűnni a hazai gyakorlatban igen elterjedt nappali alkalmazás virágzó kultúrákban (pl. csemegekukoricában). Ennek következtében jelentősen csökkenni fog annak veszélye, hogy a készítmény helyes alkalmazása mellett, mérgezési esetek lépjenek fel.
 
Dr. Fazekas Sándor levele a magyar méhészeknek
2014. 04. 04.

A Vidékfejlesztési Miniszter levele ITT olvasható
 
Elhárult az antibiotikum veszély
2014. 04. 03.

Egyesületünk vezetésének tudomására jutott, hogy a közeljövőben az almatermésűek tűzelhalásos megbetegedésének sikeres megfékezése céljából egy antibiotikum (szterptomicin) hatóanyag tartalmú növényvédő szer fog felhasználási engedélyt kapni.

Tovább...
 
Felhívás!
2014. 04. 01.
Tájékoztatjuk a Tisztelt Méhésztársakat, hogy az OMME Központba beérkezett kérelmek alapján kimerült a " Varroa atka elleni alternatív védekezés- higiénikus aljdeszka beszerzésének támogatása" (Aljdeszka) jogcím rendelkezésére álló keretösszege.
Aki a jövőben szeretne ezen jogcím keretén belül eszközt vásárolni, javasoljuk, hogy 2014. szeptember 1-e után tervezze a vásárlást.
 
OMME EB beszámoló 2013. év
2014. 03. 20.
Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület 2013. évi beszámolójának kiegészítéseként, az Ellenőrző Bizottság az alábbi beszámolót készítette:
Tovább...
 
Siker az akác védelmében!
2014. 03. 14.
Óriási siker, hogy sikerült megakasztani az idegenhonos özönfajokról szóló, a magyar akácot valamint több tízezer méhész és erdőgazdálkodással foglalkozó ember megélhetését veszélyeztető bizottsági javaslat tárgyalását.
Tovább...
 
Figyelem! Kimerült a méz kinyerés rendelkezésre álló keretösszege
2014. 02. 24.
Tájékoztatjuk a Tisztelt Méhésztársakat, hogy az OMME Központba beérkezett kérelmek alapján kimerült a " méz kinyeréséhez és léptárolásához szükséges új eszközök beszerzésének támogatása" jogcím rendelkezésére álló keretösszege.
Aki a jövőben szeretne ezen jogcím keretén belül eszközt vásárolni, javasoljuk, hogy 2014. szeptember 1-e után tervezze a vásárlást.
 
A Varroa atka elleni gyógyszerek kijuttatásának az eszközei
2014. 01. 23.
2014. január 7-én felhívást tettünk közé honlapunkon az eszközforgalmazók részére, hogy nyilatkozzanak, melyik támogatott gyógyszert, milyen eszközzel lehet kijuttatni, illetve hogy rendelkeznek a jogszabályokban előírt forgalmazás feltételeivel.  Eddig 8 eszközforgalmazó küldte meg a listáját, amit ezúton közlünk.
Tovább...
 
Megjelent!
2014. 02. 17.
Örömmel értesítjük a Méhésztársakat és a természet iránt érdeklődőket, hogy az Országos Magyar Méhészeti Egyesület újjáalakulásának 30 éves évfordulója tiszteletére, megjelentettük:

Sebestyén József: Virágporos Méhlegelő
című 336 oldalas képes könyvét.


Tovább...
 
Téjékoztató a méhészeti járművek csekély összegű támogatásáról
2014. 02. 08.
A méhészeti járművekre igénybe vehető mezőgazdasági csekély összegű (de minimis) támogatásról szóló 4/2014 (I. 27.) VM rendelet alapján vissza nem térítendő mezőgazdasági csekély összegű (de minimis) támogatást igényelhet az a méhész, akinek üzemeltetésében méhészeti eszközhordozó jármű, illetve vándor méhesház van, az üzemben tartásához kapcsolódó megfizetett, és igazolt költségekre. Méhészeti eszközhordozónak számít az a jármű, amely minimum 3,5 össztömegű közúti jármű, minimum O3 kategóriás pótkocsi, vagy azokból álló járműszerelvény, amelyet kizárólag kaptárok, méhek, méhészeti termékek és közvetlenül a méhészeti tevékenységben használt eszközök szállítására alkalmaznak.
Tovább...
 

ADÓ 1%

Segítse Ön is
adója 1%-ának felajánlásával
az Országos Magyar
Méhészeti Egyesület céljainak
megvalósítását!

Adószámunk:
19008295-1-43

Méhészújság

Webinfó

2014. február 14.
Mentsük meg a Magyar Akácot!

KASSZAÁLLÁS

2014. április 18-ig az OMME Központba beérkezett kérelmek:

Kiseszközök:
Beérkezett kérelmek: 872 db
Kihasználtság: 73,2 %

Nagyeszközök:
Megtelt!

Méz kinyerési eszközök:
Megtelt!

Higiénikus aljdeszka:

Megtelt!

Keretjelölő chip:

Beérkezett kérelmek: 42 db
Kihasználtság: 32,17 %
   

Zárszalag, mézesüveg

Kiadott zárszalagok listája

Zárszalag-rendelés:
Fax: 1/456-0378
Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

Megrendelő

Mézesüveg:
Mézesüveg hírek

MÉHÉSZETOMME Online [portál]
Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület információs oldala
Webmester: Horváth Gábor
 
AWStat statisztika