NYITÓOLDAL | ZÁRLATOK | MÉHEGÉSZSÉGÜGY | PROGRAMOK | LETÖLTÉSEK | LINKEK | APRÓHIRDETÉS | KAPCSOLAT
OMME Online [portál] - Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület információs oldala
Nyitóoldal
Aktuális
Tájékoztató
2014. 08. 27.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Méhésztársakat, hogy  a gyógyszer-cukor és méhanya támogatások kifizetésére legkésőbb 2014. október 15-ig kerül sor. Egyesületünk kezdeményezte az átcsoportosítást a Földművelésügyi Minisztériumnál, annak érdekében, hogy minél magasabb összegű (lehetőség szerint 100%-os) támogatás kerüljön kifizetésre.

 
Mézkirálynő választás - 2014 Jászberény
2014. 08. 08.

A XXVII. Nemzetközi Mézvásár és Méhésztalálkozón Jászberényben, az idei esztendőben is megválasztásra került a Mézkirálynő, aki az elkövetkező egy év során, országhatáron belül és kívül is képviseli a magyar méhésztársadalmat. A méhészek bizalmát, a 2014. évben Simon Diána 25 éves Karancskesziből érkezett hölgy kapta meg. A Mézkirálynő első udvarhölgye Marton Zsófia Becskehelyről, második udvarhölgye Fenes Noémi Mihálygergéről lett.

Az elért eredményekhez gratulálunk, egyúttal sok sikert kívánunk a Mézkirálynő munkájához.

OMME ügyvezetés

 
Előnyös változás az üvegforgalmazásban!
2014. 08. 07.

Az OMME Magyarország Kft. értesíti a Méhésztársakat, hogy 2014. augusztus 1-jétől, az OMME által gyártatott és forgalmazott OMME termelői mézesüvegeket, 20 raklap alatti mennyiségben, a Piroda Kft. orosházai telephelyén vásárolhatják meg. Az eddigi többlépcsős előrendelési és fizetési gyakorlat megszűnik.

Ezzel kívánjuk segíteni a Kollégákat, hogy gyorsabban, egyszerűbben, nyitvatartási időn belül előre bejelentkezés nélkül vásárolhassák meg az üvegeket. Az ár változatlan marad, a fizetés módja azonban egyszerűsödik. Az üvegek vételára a helyszínen készpénzben vagy kiállított számla ellenében utólagos átutalással rendezhető.

(Több raklapnyi mennyiség esetén, ajánlott telefonon jelezni a vásárlási szándékot.)

Tovább...
 
Tájékoztatás a 2014. szeptember 1-e után megvásárolt "nagyeszközökről"
2014. 08. 07.

Egyesületünk a szaktanácsadói hálózat közreműködésével - az előző években megszokott és bevált módon nyomon követi a 2014/2015-ös évre tervezett „nagyeszköz” támogatások igénybevételét.
Annak érdekében, hogy a megrendelésekről, a kasszaállásról pontosabb képet kapjunk már az előtt is, hogy a kérelmek benyújtásra kerülnek, kérünk mindenkit, aki ún. nagyeszköz (utánfutó, teherautó, konténer, daru, emelőhátfal, villástargonca, önjáró rakodógép)  beszerzését tervezi, vegye fel a kapcsolatot a megyei méhészeti szaktanácsadóval!
A nyomtatványok esetleges megváltozásáról és a beadás menetéről később adunk tájékoztatást a honlapon.

 
Mézvizsgálatok 2014.
2014. 08. 03.

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) idén is eleget tett a 118/2013 (XII.16.) VM-rendelet, 21. §-ában foglalt „A méz fizikai-kémiai tulajdonságai elemzésének támogatása” jogcímnek. Ennek értelmében, közforgalomban lévő mézeket vizsgáltattunk meg, amelyek eredményeit az alábbiakban adjuk most közre.

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület idén két helyszínen 2014. június 20-án Miskolcon valamint 2014. június 21-én Székesfehérváron vásárolt közjegyző jelenlétében mézmintákat. Összesen 6 élelmiszert forgalmazó egység 53 mézmintájáról született vizsgálati eredmény.

A megyei méhészeti szaktanácsadók 2014. május 30. és június 16 között, összesen 61 darab zárszalagos mézmintát gyűjtöttek össze. Így összesen 114 mintát küldtünk a mézvizsgáló laborba.

A részletes eredményeket ITT tekintheti meg

Tovább...
 
Felhívás!
2014. 08. 01.

Felhívjuk Tisztelt méhésztársaink figyelmét, hogy az OMME központjába érkező információk szerint idén igen jelentős atkafertőzéssel kell számolni. Ennek megfelelően javasoljuk, hogy az elkövetkezendő napokban az élelmiszer higiéniai szabályok betartásának figyelembe vételével mindenki kezdje meg a védekezést ez ellen az igen veszélyes parazita ellen. A felhasználandó készítmények alkalmazástechnikai ajánlásait az elmúlt években megjelent monitoring tájékoztatók tartalmazzák. 

 
Nemzeti Program tudnivalók
2014. 07. 22.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Méhésztársakat, hogy a méhcsaládok száma szinten tartásának támogatása (méhanya támogatás) valamint a kaptárak, méhészeti felszerelések azonosítási rendszere kialakításának és fenntartásának (keretjelölő chip) támogatása beadási határideje az OMME-ba 2014. július 25. (péntek). Az MVH-ba legkésőbb 2014. augusztus 3-ig kell benyújtani a kérelmeket.

Tovább...
 
Országos szúnyoggyérítési program
2014. 07. 02.
Felhívjuk a Tisztelt Méhésztársak figyelmét, a NÉBIH oldalán olvasható Országos szúnyoggyérítési program végrehajtásával kapcsolatos tájékoztatásra.

A hír az alábbi linken elérhető: https://www.nebih.gov.hu/aktualitasok/hirek/06_23_szunyoggyerites.html

Az érintett települések listáját ITT töltheti le.

OMME ügyvezetés
 
VIS MAIOR KÉRELEM
2014. 06. 19.

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Intéző Bizottságának 2014. június 12-én megtartott ülésén, a vezetőségi tagok, a beérkezett, és rendelkezésre álló adatok alapján, értékelték az eddig eltelt termelési időszakot. Az egyeztetést követően, egyhangú állásfoglalás született arról, hogy dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter úr részére, készüljön a méhészeti ágazatot érintően egy átfogó szakanyag. A Magyar méhészeti szakágazat esetében, az eltelt 5 esztendő során, 4 évet érintően jelentős terméshozam kiesés volt tapasztalható, ezáltal az elvárható gazdasági bevételek elmaradtak. Szükségesnek és indokoltnak látjuk a szaktárca anyagi támogatását igénybe venni, amelyet illetően vis maior kérelemmel fordulunk az agrártárca irányába.

A termelési adatokat közlő méhészeknek megköszönjük a szakmai információt, adataikat a személyiségi jogokra tekintettel anonim módon kezeljük. Továbbá köszönjük a megyei szaktanácsadói hálózat tagjainak, az adatszolgáltatásban nyújtott gyors és hatékony segítségét.

OMME Intéző Bizottság            

                                                                                         

 


 

Webinfó

2014. július 31.
Méhlopás

2014. július 30.
Méhlopás

2014. július 29.
Zárlatok

Méhészújság

KASSZAÁLLÁS

2014. május 22-ig az OMME Központba beérkezett kérelmek:

Kiseszközök:
Megtelt!

Nagyeszközök:
Megtelt!

Méz kinyerési eszközök:
Megtelt!

Higiénikus aljdeszka:

Megtelt!

Keretjelölő chip:

Beérkezett kérelmek: 52 db
Kihasználtság: 34,13 %
   

Zárszalag, mézesüveg

Kiadott zárszalagok listája

Zárszalag-rendelés:
Fax: 1/456-0378
Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

Megrendelő

Mézesüveg:
Mézesüveg hírek

MÉHÉSZETOMME Online [portál]
Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület információs oldala
Webmester: Horváth Gábor
 
AWStat statisztika