NYITÓOLDAL | ZÁRLATOK | MÉHEGÉSZSÉGÜGY | PROGRAMOK | LETÖLTÉSEK | LINKEK | APRÓHIRDETÉS | KAPCSOLAT
OMME Online [portál] - Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület információs oldala
Nyitóoldal
Aktuális
MVH sajtóközlemény
2014. 09. 17.

Újabb méhészeti támogatások kifizetése kezdődött meg 

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület kérésére a Földművelésügyi Minisztérium (FM) engedélyezte a Magyar Méhészeti Nemzeti Programban szereplő támogatási keretösszegek közötti átcsoportosítást, amelynek köszönhetően a varroa atka elleni gyógyszeres védekezés támogatása és a méhcsaládok száma szinten tartása (méhanya támogatás) intézkedésekre igénybe vehető támogatási keretösszegek is megemelkedtek.

A keretátcsoportosítással egyúttal az is lehetővé vált, hogy a 2013/2014-es végrehajtási évben az említett intézkedésekre benyújtott kérelmekben foglalt jogos támogatási igények kifizetése 2014. szeptember 16-án visszaosztás nélkül megkezdődhetett.

Tovább...
 
Tájékoztatás NP keretátcsoportosításról
2014. 09. 09.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Méhésztársakat, hogy Dr. Fazekas Sándor Földművelésügyi Miniszter 2014. szeptember 8-án jóváhagyta a Magyar Méhészeti Nemzeti Program intézkedései közötti 196 400 eurós átcsoportosítást.
Ez azt jelenti, hogy maximálisan (100%-ban) kerülnek kifizetésre a gyógyszer+cukor, illetve a méhanya támogatások. Az MVH a kérelmek  feldolgozását befejezte, legkésőbb 2014. október 15-ig minden méhésztárs megkapja a jogosan járó, határozatban jóváhagyott támogatási összeget.

 
Felhívás!
2014. 09. 03.

2014.07.25. hajnali 00:02 perckor az M7- es autópálya Körös-hegyi völgyhíd Nagykanizsa felé vezető oldalán balesetet szenvedett egy kanizsai méhész a képen látható kaptártetők miatt.

Tovább...
 
Tájékoztatás
2014. 09. 02.

Felhívjuk a Méhésztársak figyelmét, hogy a vándoroltatáshoz szükséges új eszközök (kiseszközök, nagyeszközök), a méz kinyeréséhez és léptároláshoz szükséges új eszközök, varroa atka elleni alternatív védekezés (higiénikus aljdeszka), valamint a keretek megjelölésére alkalmas chipek formanyomtatványai várhatóan megváltoznak.

Tovább...
 
Méhcsaládszám változás bejelentése a TIR-be
2014. 09. 02.

Az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan a Magyar Méhészeti Nemzeti Program 2014/2015-ös végrehajtási évében a támogatási jogosultság megállapítása a 2014. szeptember 30-i fordulónapra vonatkozólag bejelentett méhcsaládszám figyelembevételével történik! A 119/2007. (X. 18.) FVM rendeletnek megfelelően, a méhcsaládszámban bekövetkezett változást tíz napon belül be kell jelenteni a Tenyészet Információs Rendszerbe.

Tovább...
 
Tájékoztató
2014. 08. 27.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Méhésztársakat, hogy  a gyógyszer-cukor és méhanya támogatások kifizetésére legkésőbb 2014. október 15-ig kerül sor. Egyesületünk kezdeményezte az átcsoportosítást a Földművelésügyi Minisztériumnál, annak érdekében, hogy minél magasabb összegű (lehetőség szerint 100%-os) támogatás kerüljön kifizetésre.

 
Mézkirálynő választás - 2014 Jászberény
2014. 08. 08.

A XXVII. Nemzetközi Mézvásár és Méhésztalálkozón Jászberényben, az idei esztendőben is megválasztásra került a Mézkirálynő, aki az elkövetkező egy év során, országhatáron belül és kívül is képviseli a magyar méhésztársadalmat. A méhészek bizalmát, a 2014. évben Simon Diána 25 éves Karancskesziből érkezett hölgy kapta meg. A Mézkirálynő első udvarhölgye Marton Zsófia Becskehelyről, második udvarhölgye Fenes Noémi Mihálygergéről lett.

Az elért eredményekhez gratulálunk, egyúttal sok sikert kívánunk a Mézkirálynő munkájához.

OMME ügyvezetés

 
Előnyös változás az üvegforgalmazásban!
2014. 08. 07.

Az OMME Magyarország Kft. értesíti a Méhésztársakat, hogy 2014. augusztus 1-jétől, az OMME által gyártatott és forgalmazott OMME termelői mézesüvegeket, 20 raklap alatti mennyiségben, a Piroda Kft. orosházai telephelyén vásárolhatják meg. Az eddigi többlépcsős előrendelési és fizetési gyakorlat megszűnik.

Ezzel kívánjuk segíteni a Kollégákat, hogy gyorsabban, egyszerűbben, nyitvatartási időn belül előre bejelentkezés nélkül vásárolhassák meg az üvegeket. Az ár változatlan marad, a fizetés módja azonban egyszerűsödik. Az üvegek vételára a helyszínen készpénzben vagy kiállított számla ellenében utólagos átutalással rendezhető.

(Több raklapnyi mennyiség esetén, ajánlott telefonon jelezni a vásárlási szándékot.)

Tovább...
 
Tájékoztatás a 2014. szeptember 1-e után megvásárolt "nagyeszközökről"
2014. 08. 07.

Egyesületünk a szaktanácsadói hálózat közreműködésével - az előző években megszokott és bevált módon nyomon követi a 2014/2015-ös évre tervezett „nagyeszköz” támogatások igénybevételét.
Annak érdekében, hogy a megrendelésekről, a kasszaállásról pontosabb képet kapjunk már az előtt is, hogy a kérelmek benyújtásra kerülnek, kérünk mindenkit, aki ún. nagyeszköz (utánfutó, teherautó, konténer, daru, emelőhátfal, villástargonca, önjáró rakodógép)  beszerzését tervezi, vegye fel a kapcsolatot a megyei méhészeti szaktanácsadóval!
A nyomtatványok esetleges megváltozásáról és a beadás menetéről később adunk tájékoztatást a honlapon.

 
Mézvizsgálatok 2014.
2014. 08. 03.

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) idén is eleget tett a 118/2013 (XII.16.) VM-rendelet, 21. §-ában foglalt „A méz fizikai-kémiai tulajdonságai elemzésének támogatása” jogcímnek. Ennek értelmében, közforgalomban lévő mézeket vizsgáltattunk meg, amelyek eredményeit az alábbiakban adjuk most közre.

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület idén két helyszínen 2014. június 20-án Miskolcon valamint 2014. június 21-én Székesfehérváron vásárolt közjegyző jelenlétében mézmintákat. Összesen 6 élelmiszert forgalmazó egység 53 mézmintájáról született vizsgálati eredmény.

A megyei méhészeti szaktanácsadók 2014. május 30. és június 16 között, összesen 61 darab zárszalagos mézmintát gyűjtöttek össze. Így összesen 114 mintát küldtünk a mézvizsgáló laborba.

A részletes eredményeket ITT tekintheti meg

Tovább...
 

Webinfó

2014. július 31.
Méhlopás

2014. július 30.
Méhlopás

Méhészújság

KASSZAÁLLÁS

OMME Központba beérkezett kérelmek:

Kiseszközök:


Nagyeszközök:


Méz kinyerési eszközök:


Higiénikus aljdeszka:Keretjelölő chip:


   

Zárszalag, mézesüveg

Kiadott zárszalagok listája

Zárszalag-rendelés:
Fax: 1/456-0378
Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

Megrendelő

Mézesüveg:
Mézesüveg hírek

MÉHÉSZETOMME Online [portál]
Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület információs oldala
Webmester: Horváth Gábor
 
AWStat statisztika