Segítség méhészeti rendezvények elszámolásához!

Felhívjuk az egyesületi vezetők figyelmét, hogy október 16-tól már lehetőség van beadni rendezvény elszámolásokat a MÁK elektronikus felületén. Fő szabály, hogy az október 16 előtt megtartott rendezvények esetében a beadási határidő oktőber 16. +30 nap, e határidő utáni rendezvények elszámolása esetén pedig a határidő a rendezvény zárónapja + 60 naptári nap.

Az elméleti ismeretterjesztések főbb tudnivalóiról ITT található részletes tájékoztatás.

Továbbá felhívjuk tagszervezeteink vezetőinek figyelmét, hogy az őszi/téli szokásos méhészgyűléseiket csak megfelelő védőintézkedések esetén tartsák meg! Hívják fel a méhésztársak figyelmét a maszkviselésre, tartózkodjanak az ilyenkor szokásos köszönési formáktól (pl. kézfogás), illetve biztosítsák a megfelelő távolságot a székek elhelyezésénél. Azok a tagszervezetek, akiknél a szokásos helyszín egyébként is szűk, kicsi, kérjük, keressenek a településen nagyobb, több férőhelyes helyszínt annak érdekében, hogy a hallgatóság között, a székek szétrakásával tudják tartani az előírt távolságot.

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöksége óvatosságra inti a tagszervezetek elnökeit, nem szorgalmazza az elméleti ismeretterjesztések idén történő megtartását a koronavírus járvány időszakában. Az OMME nem hatóság, megtiltani nem áll jogunkban az őszi/téli elméleti ismeretterjesztések megtartását, így minden tagszervezeti  vezető, illetve a tagszervezetek vezetőségeinek döntésére bízzuk azt.

Kérjük, ennek megfelelően fontolják meg a méhészgyűlések megrendezését. Szíves megértésüket köszönjük!