Segítsünk magunkon!

Sokszor hallani méhészektől, hogy ki, mit, miért nem csinál. Itt egy alkalom, hogy minden méhész „csináljon” valamit, tegyünk egyénileg is közösségünkért.

Az alábbi linken található egy remek írás (Tóth Péter kollégánk társszerzőként szerepel benne) a repce növényvédelmi munkálatainak kockázatáról. Különösen a méhekre kifejezetten veszélyes klórpirifosz hatóanyagú rovarölők helyes használatára hívják fel a figyelmet a szerzők.

Kérünk minden méhésztársat, hogy nyomtassák ki a cikket és egy üveg méz kíséretében adják oda a méheik környezetében tenyésző repcetáblák tulajdonosainak, kezelőinek. Hívjuk fel együtt, közösen mi méhészek a gazdák figyelmét már most, a kora tavasszal megkezdődő növényvédelmi munkák helyes, a beporzókat nem veszélyeztető gyakorlatára! Mindezt tegyük méheinkért, magunkért, a jövőnkért!

A cikk ITT tölthető le

Kérjük azon méhésztársakat, akik részt vesznek akciónkban, jelezzék a szaktanácsadóknak, hogy hány gazdát látogattak meg a cikkel és a mézzel – mivel 2019 a Beporzók Éve, az ezt kihirdető sajtótájékoztatón „jól mutatna egy nagy szám”, jelezve aktivitásunkat és a problémánk súlyosságát! Kérünk minden, az akciónk célját átérző méhésztársat, hogy lakókörnyezetében értesítse a méhészeket, hogy akciónk minél szélesebb körben elterjedjen. Célunk: segítsünk magunkon!