Tájékoztató a TIR-ENAR rendszerbe való bejelentkezésről

Tájékoztatjuk a tisztelt méhésztársakat, hogy a 119/2007. (X.18.) FVM rendelet valamint a 95/2008. (VII.25.) FVM rendelet értelmében a méheket tartó személyeknek bejelentkezési kötelezettségük keletkezik az Országos Állategészségügyi Információs Rendszerbe. A bejelentést az erre a célra rendszeresített 2150 és 2152 számú formanyomtatványokon kell megtenni.
A nyomtatványok, valamint a méhészetek bejelentéséhez segítséget nyújtó kitöltési útmutató beszerezhető a megyei szaktanácsadóknál, valamint letölthető honlapunkról.

A kitöltött nyomtatványt a megyei MgSzH illetékes hatósági állatorvosával vagy az ENAR koordinátorral alá kell íratni*, majd postán beküldeni a következő címre:

MgSzH ENAR Ügyfélszolgálat
1525 BUDAPEST
Pf. 30.

A nyomtatványok beküldési határideje: 2008. december 31.

Azok a méhésztársak, akik korábban már regisztráltatták magukat a rendszerben és erről visszajelzést is kaptak a tartási hely hétjegyű azonosítójával, nem kell újra regisztráltatniuk adataikat.

———————————-
*A megyei ENAR-koordinátorok ill. az MgSzH illetékes hatósági állatorvosainak elérhetőségéről a megyei méhészeti szaktanácsadók adnak bővebb felvilágosítást.