Tolnagro Kft. tájékoztató levele

Tisztelt méhésztársak! Az alábbiakban, változatlan formában tesszük közzé a Tolnagro Kft., Oxxovar és Destruktor termékeivel kapcsolatos tájékoztató levelét:

Tájékoztató az Oxxovar és a Destruktor készítmények visszahívásával kapcsolatban

Tájékoztatjuk, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Állatgyógyászati Termékek Igazgatósága (továbbiakban: NÉBIH ÁTI) 2019.01.22.-én kelt 5300/505-4/2019 számú határozatával megtiltotta az Oxxovar 5 %-os oldat valamennyi  – forgalomban lévő – gyártási számú/lejáratú tételének forgalmazását, felhasználását és egyben kivonta a terméket a hazai piacról felhasználói szintig, majd 2019. január 31-én kelt 5300/682-2/2019 határozatával megtiltotta a Destruktor 3,2 %-os koncentrátum mézelő méheknek A.U.V. készítmény oldat valamennyi  – forgalomban lévő – gyártási számú/lejáratú tételének forgalmazását, felhasználását és szintén elrendelte a termék kivonását a hazai piacról felhasználói szintig.

Korábban NÉBIH ÁTI a fenti két termék gyártójának több termékére vonatkozó vizsgálatot indított. Ennek kapcsán mindkét termék minőségi vizsgálatát elvégezte, és fipronil szennyeződést talált a vizsgálati mintákban,  így meghozta a fenti határozatokat.

A gyártó független laboratórium bevonásával megkezdte a vizsgálatokat, azonban a hatóság elrendelte a határozat kézhezvételével azonos időpontban történő felhasználói szintig történő visszahívást, a termékek nagykereskedői raktárakba történő visszaszállítását és további utasításig a termékek karantén raktározását.

A visszahívás menete

Amennyiben Ön továbbforgalmazó:
Kérjük, hogy az Önöknél esetlegesen fellelhető készletet haladéktalanul zárolják és a kiadható termékektől elkülönítetten tárolják, és nagykereskedő partnerüknek jelezzék  írásban a zárolt mennyiséget.

Kérjük, hogy amennyiben továbbértékesítették, partnereiktől Önök is hívják vissza a terméket.

Amennyiben Ön végfelhasználó:
Kérjük, hogy az Önöknél esetlegesen fellelhető, eredeti, bontatlan, nem lejárt készletet haladéktalanul zárolják, és annak a kereskedőnek visszaküldeni szíveskedjenek, akitől a terméket vásárolták.

Cégünk az érintetett Partnereit írásban értesíti a visszahívás további részleteiről.