B-THENET project

A B-THENET európai uniós együttműködés keretében 13 tagország dolgozik azon, hogy összegyűjtse a legjobb méhészeti gyakorlatokat, és azokat méhészek, szaktanácsadók és egyéb méhészetben érdekeltek körében osszák és vitassák meg. A projekt létrehozott egy online felületet, amely ezt a folyamatot segíti elő:

https://www.bthenet.eu/platform/

A B-THENET weboldalon minden évben adott témakörök szerint méhészeti gyakorlati leírások kerülnek közzétételre, legyenek ezek egyszerű eljárások, vagy akár a manapság egyre nagyobb problémát okozó járványügyi fertőzések megelőzését célzó intézkedések. Ebben az évben Magyarországon 13 db, méhészet létesítésére és fenntartására vonatkozó gyakorlati leírás, valamint 9 db biobiztonsági intézkedés került összegyűjtésre.

A honlapon lehetőség van az egyes gyakorlatokhoz megjegyzéseket, tippeket, vagy kérdéseket hozzáfűzni. Bátorítunk minden méhésztársunkat, hogy regisztráljon a honlapon és ossza meg véleményét az egyes gyakorlati leírásokkal kapcsolatban. Ennek lényege, hogy képet kapjunk arról, hogy a hazai méhész közösség által alkalmazott gyakorlatok megfelelnek-e ezeknek a leírásoknak.

Az álábbi rövid videó segítséget nyújt a honlapon való eligazodáshoz (regisztráció, magyar nyelvű gyakorlati leírások elérése, gyakorlatok értékelése):

https://www.youtube.com/watch?v=rAFcT3sblSo

Köszönjük szépen, hogy segíti az európai B-THENET hálózat munkáját és a közösség részévé válik!