Demonstráció! – jelentkezés 2024.02.04. 12:00-ig

Tisztelt Méhésztársak! Az alábbi felhívásban szereplő demonstráción való részvételi szándékát – amennyiben csoportos és nem egyéni utazással szeretné megvalósítani – jelezze a vármegyei szaktanácsadójának 2024.02.04. 12:00-ig. Erre azért van szükség, mert a csoportos utazás szervezése több napot is igénybe vehet.

Amennyiben egyénileg szervezik utazásukat, nincs határidős megkötés, minden támogató résztvevőt szívesen látunk a demonstráció helyszínén és időpontjában.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) újabb, az eddigitől nagyobb gazda-demonstrációt szervez az Európai Bizottság minap előterjesztett intézkedése ellen, amely intézkedés értelmében újabb egy évvel meghosszabbítanák az ukrán élelmiszerek korlátozás nélküli teljesen szabad behozatalát az EU-ba.

Az OMME Küldöttgyűlésének javaslata alapján, az elnökség döntése értelmében, javasoljuk, hogy mi méhészek is vegyünk részt minél nagyobb számban a tiltakozáson.

A tüntetés időpontja: február 9, jövő hét péntek, 11:00 óra

A tüntetés helyszíne: Záhony, határátkelő

Két lehetőség van eljutni a helyszínre:

  1. a NAK-MAGOSZ által szervezett buszokkal. A legtöbb megyéből indulnak buszok, melyek menetrendjéről a megyei NAK Igazgatóságnál lehet érdeklődni. Megyei méhészeti szaktanácsadóink is tudnak erről tájékoztatást adni.
  2. saját szervezésben. Azok a méhészek, akik szeretnének részt venni a demonstráción, összeállnak és saját vagy a helyi méhész tagszervezet költségére, minél többen egy járműben, elmennek.

Akik az első megoldást választják, minél előbb tájékozódjanak a megyéjükben, hogy a NAK indít-e buszt, mert nyilván annak befogadóképessége véges. A méhészeti szaktanácsadók segítenek e kérdés megválaszolásában.

Az OMME képviselői (elnökségi tagok és a központi iroda munkatársai) ott lesznek a helyszínen, készíttetünk transzparenseket, feliratokat. Viszünk szendvicseket és vizet is.

Aki jön, az hozzon magával fejhálót (méhész-kalapot), méhészruhát, füstölőt. A füstölőket is fellógatjuk a transzparensekre. Kérjük, részvételi szándékukat jelezzék a megyei szaktanácsadójuknál.

Mi méhészek is csatlakozzunk minél többen a demonstrációhoz, hiszen a mi piacunk is az olcsó (és hamis) importmézek miatt omlott össze és Brüsszel szemmel láthatólag nem tesz értünk semmit!