Méh állatjólét – javaslat kifogás benyújtásához

Azon méhésztársak esetében, akiknek támogatási kérelmét a Pályázati Felhívás 8. számú mellékletének (állatjóléti terv) hiányos kitöltése miatt utasították el, javasoljuk a benyújtott dokumentum felülvizsgálatát – és indokolt esetben az elutasítás ellen kifogás benyújtását.

A Magyar Államkincstár az állatjóléti terv szakmai elbírálása során, a hiányosan kitöltött dokumentumok – egyes kérdéseket válasz nélkül hagyása – esetén, igyekezett figyelembe venni azokat a más pontokban taglalt terveket, amik választ adtak az üresen hagyott kérdésekre.

Amennyiben a pályázó nem adott egyértelmű választ az összes kérdésre – „Az építtető keret alkalmazásával kapcsolatos tapasztalatok (amennyiben vannak)” kivételével – mivel ez opcionális -, a kérelmet hiányosnak ítélték és elutasították.

Előfordulhat azonban, hogy mivel – értelemszerűen – nem méhész szakmai, hanem adminisztratív jelleggel történ az ellenőrzés, egy kifogás benyújtásával rá lehet mutatni azokra a szakmai részekre – a korábban beküldött állatjóléti tervben -, amik bizonyítják, hogy minden egyes kérdésre választ adtunk.

Ehhez kíván segítséget nyújtani az OMME az alábbiakban:

Kifogás benyújtásáról:

  • A döntés ellen egy alkalommal, a döntés kézhezvételétől számított 10 napon belül, kifogás nyújtható be.
  • A kifogást kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani, a MÁK e-ügyintézési felületén https://e-kerelem.mvh.allamkincstar.gov.hu/enter/ keresztül.
  • A kifogás benyújtására a https://www.palyazat.gov.hu/kifogs-sablon linken elérhető kifogás nyomtatvány szolgál, melyet kitöltés és aláírás után kell az e-ügyintézési felületen benyújtani az Általános ügyintézés/Támogatáshoz kapcsolódó iratok elektronikus beküldése menüponton keresztül.

Segédlet: Az OMME által készített kifogás-javaslat sablon ITT töltheti le
FIGYELEM! A letölthető javaslat nem benyújtásra kész dokumentum! A végleges dokumentum elkészítése, az indoklás részletezése értelemszerűen a méhész feladata! A javasolt kifogás sablon használata nem garantálja a kifogás pozitív elbírálását!

A kifogás-javaslatban töltsék ki:

  1. a személyes adatokat
  2. a III. pontban az indoklást (pirossal kiemelt rész)
  3. keltezést
  4. aláírást

Ezen felül pedig bármely más olyan módosítást végezzenek el rajta, amit indokoltnak tartanak.

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület kiemelten kezeli az állatjóléti támogatással kapcsolatos anomáliákat, aminek érdekében az elmúlt időszakban rengeteg egyeztetés folyt az illetékes állami szervek és az OMME között. Minden olyan fejleményről, ami a legapróbb mértékben is segíti a méhészeket a támogatás igénybevételében, azonnal közzéteszünk honlapunkon.

Amennyiben az OMME honlapján nem talál választ a felmerülő kérdéseire, keresse bizalommal az OMME szaktanácsadó hálózatának tagjait vagy írja meg kérdését az omme@omme.hu e-mail címre.