Méh állatjólét mézvisszahagyás bejelentés

Azon méhésztársak akik beadták a Méh-állatjóléti támogatási igényüket és még nem jelentettek pörgetést az idei évre, azok mindenképpen tegyék meg azt. Emlékeztetőül a pályázati felhívásból:

 “A támogatást igénylőnek az adott évben – a kötelezettségvállalás teljes időtartama alatt – a Magyar Államkincstár (a továbbiakban: Államkincstár) felé, az Államkincstár által közzétett elektronikus formanyomtatványon, ügyfélkapun keresztül, a méz visszahagyása előtt legalább 3 munkanappal, be kell jelentenie a pergetés napját és a 4 kg méz visszahagyására vonatkozó szándékát.”

Felhívjuk a figyelmet, hogy nem a pergetés munkafolyamatát ellenőrzik, hanem azt, hogy a bejelentett időpontban megtörtént-e a 4 kg méz visszahagyása. A kaptárokban „visszahagyott” 4 kg mézet a mézelvétel után (a bejelentett időpontot követően), még 4 napig ellenőrizhetik. Az ellenőrök szúrópróbaszerűen, az állomány egy részét fogják csak ellenőrizni.

Figyelem! A méz visszahagyását akkor is be kell jelenteni, ha nem kaptuk még meg az un.Támogatói okiratot! A pályázatunk sikerét igazoló Támogatói okiratot várhatón még az idén fogja elküldeni a Magyar Államkincstár.