Méh állatjóléti támogatás változás bejelentés

Tájékoztatjuk a Méhésztársakat, hogy amennyiben a támogatásba bevont méhcsaládok tenyészetkódja megváltozik, 15 napon belül be kell jelentenünk az Államkincstárnak. A határidő lejárta után bejelentett tenyészeteket a Kincstár nem fogadja el, így azok a későbbiekben már nem vonhatóak be a támogatásba!

A változás bejelentését az alábbiak szerint tehetjük meg:

Amennyiben Támogatói Okirattal nem rendelkezünk (ezzel még senki nem rendelkezik, a Támogatói Okiratikat a Kincstár októberben küldi meg), akkor az Általános ügyintézés -> Támogatáshoz kapcsolódó iratok elektronikus beküldése -> Új beadvány készítése pontot szükséges kiválasztani. A megjelenő felületen a Jogcímek/intézkedések pontnál a lenyíló listából ki kell választani a Méh állatjólét (VP) menüpontot, majd a tovább gombra kattintva a következő oldalon az alábbi adatokat szükséges megadni:

Hivatkozott ügy iratazonosítója: itt a benyújtott támogatási kérelem vonalkódját szükséges feltüntetni

Tárgy: itt bejelentés tárgyát szükséges megadni, ami jelen esetben: “egyéb kérelem”

Rövid leírás: A rendelkezésre álló szövegdobozba szükséges részletesebben kifejteni a tenyészet bevonásának indoklását, illetve célszerű feltünteni a tenyészet adatait is (például tenyészetkód, tartási hely).

Fenti esetben szükséges még az új tenyészet tenyészet igazoló lapjának feltöltése is, amelyre a csatolt dokumentumok menüpont alatt +Fájl kiválasztása  gomb megnyomása után van lehetőség.

Ezek után nyilatkozni szükséges arról, hogy a csatolt dokumentum/ dokumentumok ellenőrzésre kerültek -e, és a lenyíló listából az “IGEN” lehetőséges kell kiválasztani.

Majd az oldal telején az ellenőrzés gomb megnyomása után, ha a felület további hibát nem jelet akkor a Beadás gomb megnyomásával benyújtható a bejelentés.”

Amennyiben rendelkezünk támogatói okirattal az elektronikus benyújtófelületen az Elektronikus kérelemkezelés -> Vidékfejlesztési Program (2014-2020) általános ügyek -> Változás bejelentés -> Változás bejelentés menüpont alatt.