Mézes Reggeli 2018

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület és a Földművelésügyi Minisztérium idén, 2018. november 16-án (pénteken) rendezi meg az Európai Mézes Reggeli programot.

Magyarország első alkalommal 2014. november 21-én csatlakozott az Európai Mézes Reggeli programhoz, ekkor az Ország teljes területén összesen 67 iskola csatlakozott a kezdeményezéshez. 2016-ban már 500 helyszínen, közel 100.000 gyerek részvételével tartottak Mézes Reggelit, ahol a helyi méhészegyesületek, termelők és a megyei szaktanácsadók segítségével a gyerekek megismerkedhettek a leggyakoribb hazai mézfajtákkal és meg is kóstolhatták azokat.

A kezdeményezés célja a méhek és az egészséges életmód népszerűsítése, a helyben termelt élelmiszerek megismertetése. Figyelemfelhívás a reggeli fontosságára és az egészséges táplálkozásra, mivel a rossz étkezési szokások gyakran már gyerekkorban kialakulnak.

Továbbá fontos annak hangsúlyozása, hogy a méhek munkája jelentősen hozzájárul a környezetvédelemhez és a biológiai környezet változatosságához.

Kérjük a Tisztelt Méhésztársakat, hogy akik szívesen csatlakoznának a Mézes Reggelihez – akár mézfelajánlással, akár aktív részvétellel -, jelezzék szándékukat a megyei szaktanácsadók felé, akik az elmúlt évek tapasztalatai alapján segítséget nyújtanak Önöknek.

Kérjük, csatlakozzanak az Európai Mézes Reggeli Programhoz!

Az idei Mézes Reggeli sajtótájékoztatóval egybekötött kiemelt rendezvénye Tatán lesz, a Kőkúti Általános Iskolában (2890 Tata, Kőkút köz 2.), ahol Dr. Nagy István agrárminiszter mond beszédet illetve „mézes-reggelizik” a gyermekekkel.

Újdonság az ide évben, hogy minden, a programban résztvevő méhész kap annyi 10 grammos tasakos virágmézet, amennyi gyermeket „megreggeliztet”. A mézek átvehetőek a megyei méhészeti szaktanácsadóknál.