Nemzeti Program 2023 – gyógyszertámogatás

Tisztelt Méhésztársak!

A rendeletalkotási folyamat jelenleg is tart. Az OMME kiemelt figyelmet fordít a méhész kollégák érdekeire így a 2023. évi „gyógyszer-cukor” támogatással kapcsolatban a következő információkat és tanácsot tudjuk adni:

  • az idei támogatási évben a 2023. január 1-i és az az utáni teljesítésű számlák számolhatók el
  • tekintettel, hogy a támogatási év elkezdődött, az OMME a rendelet mielőbbi megjelenését prioritásként kezeli, így az 2023-as támogatási évre módosításokat nem tervez javasolni a gyógyszertámogatások kapcsán. Ez azt jelenti, hogy a legutóbbi (2022. április 6-ig) benyújtott kérelmekkel azonos feltételek mellett lehet igényelni a támogatást (1800 Ft/méhcsalád – cukor max. 1350 Ft)
  • tekintettel a gyógyszerforgalmazó cégek árukészleteinek „forgási” sebességére javasoljuk a méhésztársaknak, mielőbb kezdjék meg a beszerzéseket, hogy a megnövekedett vásárlói igény ne okozzon időszakos készlethiányt a forgalmazóknál
  • A benyújtás határideje függ a rendelet megjelenésének dátumától, így erről egyelőre nem tudunk pontos tájékoztatást adni

Részletes szabályok 57/2019 (XII. 14.) AM rendelet 19. § (11)

*Az eszközvásárlásokkal kapcsolatban a következő tájékoztatásig türelmüket kérjük – addig semmilyen eszköz beszerzését nem javasoljuk.