Új Mézlovagrend alakult Sárváron

Tájékoztatjuk a tisztelt méhésztársakat, hogy 2016. július 16-án megalakult a sárvári Apiarius Mézlovagrend. A megalakulásra és az ünnepélyes eskütételre az OMME történelmi zászló jelenlétében és az eseményen megjelent mézlovagrendek körében került sor.

A mézlovagrend tagjait Kisuczky Éva mézkirálynő „ütötte” lovaggá. Az ünnepségen beszédet mondott Kondora István polgármester, melyet követően átadta a sárvári képviselő testület támogatásával elkészített mézlovagrendi zászlót.

A zászló átvétele után, Orbán István a katolikus egyház kanonok esperes plébánosa, valamint Gyarmati István evangélikus lelkipásztor megáldotta a zászlót.

A Sárvári Apiarius Mézlovagrend tagjai esküjükben fogadták, hogy:

„Méltó tagjai lesznek a lovagrendnek. Erejüktől függően, a Mézlovagrend céljaiért híven és odaadóan dolgoznak! Sem anyagi javakért, sem más önös érdekből e céloktól el nem tántorodnak. Sárvár és vidékének méhészeit, hamisítatlan méhészeti termékeit mind hazánkban, mind külhonban méltón képviselik, azok értékeit fennen hirdetik! Az erdők, mezők, vizek természetes élővilágának védelméért és a méhek egészségéért, gyarapodásáért mindent megtesznek. Kérték, hogy esküjük megtartásában segítsenek lovagtársaik, és a méhészek védőszentje, Szent Ambrus.”

IMG_0745

A Mézlovagrend megalakulását követően készített fotón, a névsor balról jobbra a következő:

Balatoni László – kancellár

Kelemen Balázs – krónikás

Toldi András – zászlóőr

Makrai Attila – kincstárnok

Novák Gábor – fő zászlóőr

Erős György – nagymester

Horváth Antal – méh anyaőr

Benedikti Árpád – ceremónia mester

Nagy Gábor – fő pecsétőr

Kiss Csaba – mézbödön őr