Apimondia Isztambul 2022

Pontosan egy hét múlva kezdődik a 47. Apimondia Kongresszus Isztambulban Az elmúlt 3 hónapban, teljes „erő bedobással” dolgoztunk azon, hogy magyar jelenlét minél színvonalasabb legyen, tekintettel arra, hogy pályázunk a 2025-ös Kongresszus Budapesten történő megtartására. Elkészültek a standon jelenlévők egyenruhája (a „magyar Apimondia” logójával hímzett fehér ing ill. galléros póló), a kiutazó 3 magyar csoportnak adtunk „egyen-pólót”, így a magyarok megjelenése egységes lesz.

A standunk látványterve elkészült, dolgoznak rajta a standépítők, a falon lévő hatalmas TV végtelenített filmjét is elkészíttettük. Szállítmányozó cég segítségével jutnak ki többek között az ajándékokat, melyek két kategóriában készültek el:

1. az Apimondia vezetőségi tagjainak (akik szavazni fognak) komolyabb ajándékok

2. a standunkat meglátó méhészeknek apróbb, szerényebb ajándékok.

Hét percünk lesz a Vezetőségi Ülésen meggyőzni az országok képviselőit, hogy ránk szavazzanak, ennek a másodpercre pontos koreográfiája is elkészült. Dr. Nagy István agrárminiszterünk két napot lesz kint a Kongresszuson, programját igyekeztünk tartalmasan összeállítani, minél több magas szavazati aránnyal rendelkező ország képviselőjével fog találkozni és persze az Apimondia elnökével is. Tartunk egy állófogadást is, melynek programját szintén megterveztük. A figyelemfelhívás, a ránk irányuló érdeklődés fokozása céljából, jönnek velünk néptáncosok zenészekkel és gólyalábas csoport műsorral. A három kínáló pultunkon mindig lesznek angolul beszélő szakemberek és hosztesz hölgyek. Egy szó, mint száz – mindent megtettünk az elmúlt negyedévben, hogy minél nagyobb esélyünk legyen elhozni Budapestre az Apimondiát.

Szeretnénk köszönetet mondani az Agrármarketing Centrum, az Agrárminisztérium és a Hungarian Convention Bureau szakembereinek a projectben nyújtott segítségért.

IMG_2357