Demonstráció!

Holnap kerül megrendezésre a NAK és a MAGOSZ által kezdeményezett gazda-demonstráció – mint azt korábban jeleztük. Az OMME elnöksége arra buzdítja a méhészeket, hogy vegyenek részt ezen az eseményen!

Legyünk szolidárisak az Európai Unió szerte zajló gazdatüntetések résztvevőivel! Jelezzük, hogy a tőlünk sokkal nagyobb gazdasági súllyal rendelkező egyéb ágazatokhoz hasonlóan mi, méhészek is óriási bajban vagyunk a dömpingáron, az Unióba érkező ukrán mézek miatt.

Hirdessük, hogy a magyar méhészek gazdasági problémái már rövidtávon is érezhető problémája lesz mindenkinek az országban, hiszen olcsó mézet lehet importálni, de beporzást nem!

A demonstráció időpontja: 2024. február 9-én (péntek) 11:00 óra

Helyszíne: Záhony, 4-es sz. főút 431. sz. kilométer kőnél; az útvonal tervezőben: Barna Medve Étterem (az étterem előtti területen)

Parkolóhely: Záhony, temető (kb. 300m-re van a Barna Medve Étteremtől) Külön kérik a szervezők, hogy a szomszédos áruház (PENNY) pakolójában, és a helyszínhez vezető Petőfi utcai részen senki ne parkoljon.

Egyesületünk 40 db transzparenst készíttetett, amit a helyszínen osztunk szét. Lesz az OMME-nak sátra is, a Barna Medve Étterem előtti területen, ahol szendviccsel, teával és ásványvízzel várjuk a méhész kollégákat.