Díjat nyert a „Tehetsz méh többet!” kampány!

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) Globális Fenntarthatósági Nagydíját nyerte el a „Tehetsz méh többet!” kampány!

Először nyerte el magyar program ezt a díjat és lett 2023-ban az ENSZ fenntartható fejlődési céljait legjobban támogató edukációs kampány a világon.

Kiemelték, a „Tehetsz méh többet!” kezdeményezés Magyarország legnagyobb beporzóvédő programja. Célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a méhek és más beporzók tömeges pusztulására, egyben javítsa a húszezer magyar család megélhetését biztosító méhészeti ágazat helyzetét, és ösztönözze a hazai mézfogyasztást.

A Nemzetközi PR Szövetség szakmai zsűrije több száz pályázat közül a magyar programnak ítélte oda a Globális Fenntarthatósági Nagydíjat. Ezt az egyik legnagyobb presztízsű szakmai elismerést az a pályázat kaphatja, amely a leginkább elősegíti az ENSZ fenntartható fejlődési céljait. Az indoklás szerint a „Tehetsz méh többet!” két globális célkitűzés megvalósítását is elősegíti: az éhezés megszüntetését és a szárazföldi ökoszisztémák védelmét.

A „Tehetsz méh többet!” kampány korábban díjat kapott az IPRA 2021-es regionális Golden World Awards versenyén, és beválasztották az év négy legjobb kelet-európai programja közé. Egyik eleme a Zümmögés a múzeumban elnevezésű kiállítás, amely 2022-ben nyílt meg a Magyar Természettudományi Múzeumban. A programot a Pressinform a Pannon Értéktár, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület és a Magyar Természettudományi Múzeum megbízásából szervezi.

A linkre kattintva többet megtudhat a kampányról: Tehetsz Méh Többet! (tehetszmehtobbet.hu)