OMÉK

Valódi vidéki kavalkáddal, izgalmas gyermekprogramokkal, zenés és táncos fellépőkkel, állatbemutatókkal, hazai kézműves termékekkel, feledhetetlen gasztroélményekkel várta a látgatókat három napon keresztül a tegnap véget ért 81. OMÉK.

A rendezvényt a fővárosi HUNGEXPON kétévente rendezi meg az Agrármarketing Centrum (AMC) az Agrárminisztérium égisze alatt, célja pedig nem más, mint egy színes, családi program keretében bemutatni a hazai agrárium és élelmiszergazdaság teljes spektrumát, így nem hiányozhatott a kiállítók sorából a méhészeti ágazat sem.

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület standján bemutattuk a méz pergetésének a folyamatát: a gyerekek fedelezhettek valódi mézes lépeket, kereteket, melyeket átlátszó falú pergetőben kipergethettek – aki ügyes volt és végigcsinálta a procedúrát, üvegbe töltött saját pergetésű mézet vihetett haza, melyet a pergető csapján engedték ki neki a standon serénykedő vármegyei szaktanácsadóink. 120 db negyedkilós OMME mézesüveget töltöttünk meg és osztottunk ki a pergetés során. Közel 10 féle fajtamézből kóstolhattak az érdeklődök.

A vásár pénteki, nyitó napján Nagy István agrárminiszter meglátogatta a méhészek standját, ahol aznap Borszéki Eszter Viktória mézkirálynő fogadta a gyermek-hadat. A három nap során 2500 darab 10 grammos tasakos mézet osztottunk szét. Kiállításunk egyik állomása volt az AMC által szervezett játéknak, mely keretében a gyerekek 5 állomáson, 5 pecsétet gyűjthettek össze egy színes gyűjtőlapra – cserébe ajándékot kaptak. Standunknál csak az kapott pecsétet, aki tudott válaszolni a méhekkel, mézzel kapcsolatos kérdéseinkre.

Hamar eltelt a három nap, hiszen rengeteg érdeklődő volt standunknál minden nap. Reméljük, ha csak egy picit is, de ismét tettünk valamit a hazai mézfogyasztás növelése és méheink védelme érdekében.

IMG_20231022_140659

IMG_20231020_122526

IMG_20231022_140639