Szakmaközi szervezetté váltunk!

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület 1984-és újjáalakulása a hazai méhészágazatnak rendkívül fontos, történelmi mérföldkövét jelentette.

Tájékoztatjuk a méhésztársakat, hogy elérkeztünk a következő mérföldkőhöz, mivel a magyar méhészeti ágazatnak hazai és uniós rangot adva, miniszteri elismerésben részesült Egyesületünk.

Szervezetünket Dr. Nagy István Agrárminiszter Úr megbízásából Dr. Feldman Zsolt Államtitkár úr szakmaközi szervezetnek ismerte el. A határozat ITT megtekinthető.

Szakmaközi szervezetként megnövekedett feladat-, illetve jog- és hatáskörrel fog rendelkezni az OMME. Már nemcsak a jó kapcsolatokra és a stratégiai partnerségre tekintettel, hanem jogszabály szerint is a szakminisztériumok a törvényalkotás során kikérik a véleményünket. Az elismerés azt a tényt is hivatott alátámasztani, hogy az Agrárminisztérium egyenrangú partnernek tekinti a magyar méhészeket tömörítő szervezetünket, és reméljük, hogy az érdekvédelmi munka hatékonyságán is tudunk javítani, élvezve a szakmaközi szervezetté válás előnyeit.

A felelősségteljes munkavégzés, a megnőtt jog- és hatáskörök ellátása érdekében nagy felelősség fog hárulni az OMME mindenkori Országos Vezetőségére és Küldöttgyűlésére.

Nagyon köszönjük Dr. Nagy István Agrárminiszter Úrnak és az Agrárminisztérium dolgozóinak az elmúlt félévi, szakmaközi elismertségig vezető, lelkiismeretes munkáját!