Módosult a Választási Szabályzat!

Az OMME Elnöksége – a soron következő, 2020. szeptember 05. napján megrendezendő tisztségviselő választásokon indulók jogait nem sértő módon – módosította Egyesületünk Választási Szabályzatát.

A változtatások a következő rendelkezéseket érintették:

- „ A Jelölő Bizottság a szervezetek által javasolt jelöltek közül saját döntése alapján állítja össze az általa javasolt jelölt listát” – ez a mondat törlésre került. A Jelölő Bizottság nem törölhet jelöltet.

- A Szavazatszámláló Bizottság létszáma 7 főről 11 főre emelkedett. Ennek oka a hatékonyabb, gyorsabb számlálói munka elősegítése.

- „A Bizottság köteles a jelölt választhatóságáról meggyőződni” – ez a rész törlésre került. A Jelölő Bizottság gyakorlatilag képtelen minden jogi szempontból meggyőződni a jelölt választhatóságáról.

- „A küldött mandátuma egy küldöttgyűlésre szól” – ez a rész törlésre került. Oka, hogy önálló egyesületek esetében, a küldött mandátumának hosszáról az egyesület saját Alapszabálya határoz.

- A választáson a Jelölő Bizottság által javasolt jelöltek ABC sorrendben kerülnek fel a jelölő listára – korábban a jelöltek sorrendjét a Jelölő Bizottságnak volt joga eldönteni.

- Érvényes az a szavazat is, amelyiken az előírtnál kevesebb érvényes szavazat van. – korábban ez a szavazat érvénytelen volt. Példa: 7 elnökségi tagot kell választani, de aki csak pl. 5 személyre adja le a voksát, az a szavazat is érvényes.

A módosított Választási Szabályzatot ITT lehet megtekinteni, illetve az OMME hírek menüpontban érhető el.