Nemzeti Program

Április 10-ig az OMME irodája 2108 db eszközkérelmet dolgozott fel és továbbított a MÁK-nak. A leggyakoribb hiba, hogy a méhészek nem írják rá a számlára a következő szöveget: “a 4/2017. (I.23) FM rendelet szerinti támogatás igénybevétele céljából benyújtva”. Továbbá, az eszközök egyedi azonosítóját sem tüntetik fel. Ezt és a szöveget az eredeti számlára kell ráírnia minden kérelmezőnek.

Tájékoztatjuk a méhésztársakat, hogy a 2018/2019-es év Nemzeti Programjának az euró átváltási árfolyama 320,98 Ft.

Április 10-ig, irodánkba érkezett és feldolgozott kérelmek alapján a következő keret-igénylésről tudunk beszámolni:
Kiseszközök: 55%

Nagyeszközök: 78%

Méz kinyerési eszközök: 80%

Higiénikus aljdeszka: 90%

A százalékok csak tájékoztató jellegűek, néhány százalék eltérés lehetséges. Honlapunkon folyamatosan tájékoztatjuk a legfrissebb kasszaállásról méhésztársainkat.

Felhívjuk a szervezeti elnökök figyelmét, hogy a jelzések alapján fokozott ellenőrzést tartanak a MÁK megyei igazgatóságának helyszíni ellenőrei. Elméleti ismeretterjesztés, bemutató-méhészet látogatások alkalmával várható megjelenésük. A helyi szervezeteink vezetői nem jogosultak a helyszíni jegyzőkönyvek aláírására, ezt csak a központi irodánk által küldött meghatalmazással tehetik meg. A meghatalmazásokat még aznap, néhány órán belül küldjük azoknak, akiket ellenőriznek.